Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца. През

...
Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца. През
Коментари Харесай

Ето с какво време ще започне новата седмица

Атмосферното налягане ще бъде близо до междинното за месеца. През деня ще се задържи съвсем без смяна.

Днес въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Ще продължи да се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, на повече места и по-интензивни в източната половина от страната. Ще има и градушки. Вятърът ще бъде слаб до сдържан от запад-северозапад, в Източна България от север-североизток. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще бъдат най-вече сред 24° и 29°, в София - към 24°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

В планините облачността ще бъде най-вече забележителна и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа сдържан до мощен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 18°, на 2000 метра - към 11°.

Над Черноморието облачността ще бъде най-вече забележителна и на доста места ще има превалявания и гръмотевици. Вечерта от север облачността ще стартира да понижава. Ще духа до сдържан север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 24°-27°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгря в 5 ч. и 51 мин. и залязва в 21 ч. и 7 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 16 мин. Луната в София залязва в 1 ч. и 24 мин. и изгрява в 13 ч. и 37 мин. Фаза на луната: първа четвърт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР