Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, вечерта ще

...
Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, вечерта ще
Коментари Харесай

По-високи температури и слаб вятър ни очакват на Бъдни вечер

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца, вечерта ще стартира да се покачва.

През нощта ще е най-вече ясно със слаб югозападен вятър. Минималните температури ще бъдат сред минус 2° и 3°, в София към 1°.

Утре в утринните часове тук-там в равнините и низините видимостта ще е понижена. От запад облачността, изначало междинна и висока, още веднъж ще се усили и вплътни. Привечер и през нощта против Коледа тук-там, основно в североизточната половина от страната ще превали дъжд, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за Българска телеграфна агенция. Ще духа слаб, след обяд в Дунавската низина сдържан запад-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 7° и 12°, в София към 9°.

По Черноморието в утринните часове в обособени региони видимостта ще бъде понижена. През деня облачността ще се усилва и вплътнява. Привечер ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 10°-12°. Температурата на морската вода е 7°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините облачността ще е забележителна. На места в масивите от Западна България ще има превалявания от дъжд, над 1800 метра – дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 8°, на 2000 метра - към 0°.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР