Атмосферното налягане е близко до средното за месец май (946

...
Атмосферното налягане е близко до средното за месец май (946
Коментари Харесай

Първи май идва с жега, но следобед гръмотевична буря ще се извие над...

Атмосферното налягане е близо до междинното за месец май (946 хПа) и денем едва ще се намали. През нощта ще е най-вече ясно. Това предвижда дежурният синоптик на Национален институт по метеорология и хидрология в Българска академия на науките Евгения Егова.

Над източните региони ще се образува ниска облачност или мъгла , които до към обяд ще се разсеят. Минималните температури ще са сред 7° и 12°. Утре ще се задържи най-вече слънчево. В следобедните часове още веднъж ще се развива купеста облачност, забележителна над планинските региони в Западна България , само че единствено на обособени места ще има и краткотрайни превалявания с гръмотевици.

Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Температурите в източните региони ще се задържат по-ниски, само че в останалата част от страната дневните ще доближават 25°-30°.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в масивите в Западна България ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан вятър от югоизток, в планините в източната половина на страната от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 19°, на 2000 метра – към 12°.
По Черноморието сутринта тук-там ще има ниска облачност или мъгла, които по-късно денем ще се разсейват и ще се откри най-вече слънчево време. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 17°-21°. Температурата на морската вода е 15°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
На 01.05.2018 слънцето ще изгрее в 06:22 часа и ще залезе в 20:27 часа. Продължителност на деня 14:05 часа.
На 01.05.2018 луната ще изгрее в 21:53 часа и ще залезе в 07:29 часа. Осветеност на диска в 0h UT 99 %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР