Атлетико Мадрид се върна към победите в испанското футболно първенство

...
Атлетико Мадрид се върна към победите в испанското футболно първенство
Коментари Харесай

Атлетико Мадрид се завърна на победния път в Ла Лига след домакински успех срещу Алмерия

Атлетико Мадрид се върна към успехите в испанското футболно състезание и в среща от 16-ия кръг столичани надиграха с 2:1 вкъщи състава на Алмерия.

На своя " Уанда Метрополитано " мадридчани започнаха доста мощно и още в 6-ата минута можеха да открият резултата, само че попадение на Антоан Гризман бе анулирано поради засада след интервенция на ВАР.

Все отново разумното се случи и в 17-ата минута Алваро Мората изведе " дюшекчиите " напред в резултата, възползвайки се от асистенция на французина, който пък на собствен ред открадна топката след неточност на защитник на гостите.

Само пет минути по-късно момчетата на Диего Симеоне удвоиха своя задатък, а този път прецизен бе Анхел Кореа, който осъществя на празна врата след подаване на Маркос Йоренте.

През второто полувреме обаче " рохибланкос " предоставиха самодейността на гостите и те съумяха да върнат едно попадение посредством Лео Баптищао в 62-ата минута.

До края на мача играчите на Алмерия продължиха да натискат, само че в последна сметка напъните им не се оказаха задоволителни, с цел да отбележат втори гол и по този начин тимът им позволи проваляне №12 от началото на акцията.

В класирането Атлетико Мадрид заема 4-ото място с 34 точки, колкото има и 3-ят Барселона, който довечера се изправя против Жирона.

Междувременно, Алмерия остава на дъното със единствено 4 пункта в актива си и продължава да бъде единственият отбор без победа дотук през сезона в испанския хайлайф.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР