Атлетико Мадрид постигна минимална победа с 1:0 над Валенсия в

...
Атлетико Мадрид постигна минимална победа с 1:0 над Валенсия в
Коментари Харесай

Един гол приближи Атлетико на 9 точки зад Барса, Валенсия не успя да дръне на Реал

Атлетико Мадрид реализира минимална победа с 1:0 над Валенсия в мача от 22-ия кръг на Ла Лига. Единственият гол на стадион „ Уанда Метрополитано “ означи Анхел Кореа през второто полувреме.

Така „ дюшекчиите “ се възползваха от неверната стъпка на Барселона и понижи разликата в класирането на 9 точки. Мадридчани остават втори с 49 пункта. Същевременно Валенсия остава трети с 40, единствено на пункт пред четвъртия Реал Мадрид, който е и с мач по-малко.

Срещата не мина без главоболия за наставника на Атлетико Диего Симеоне. Отборът му даде две свидни жертви. Диего Годин напусна терена с разрушена челюст в 50-ата минута, а по-рано Стефан Савич също бе наложително сменен от Хосе Мария Хименес.

Атлетико упражни домашен напън в първите минути на дуела, а в 23-ата момчетата на Диего Симеоне спретнаха чудесна офанзива. Саул Нигес стреля от отдалеченост, само че Нето отрази.

Последваха мощни минути за Диего Коста, който се оказа в основата на няколко доста рискови офанзиви за „ дюшекчиите “, при една от които като по знамение топката на влезе във вратата. В 36-ата минута натурализираният испанец насочи мощен изстрел от отдалеченост, като топката летеше под напречната греда. Нето обаче блесна с марково избавяне и извади в корнер. Валенсия отвърна в 39-ата минута, когато Дзадза шутира, само че в навън.

В минути до края на първата част „ прилепите “ взеха владееха самодейността, а вторите 45 минути започнаха с неприятна контузия за Диего Годин. При центриране от фаул в 47-ата минута бранителят понечи да отиграе, като се сблъска тежко със стража Нето, който по този начин или другояче се размина с топката и останаха подозрения дали не би трябвало да се отсъди дузпа. В резултат на тежкия конфликт челюстта на централния бранител бе разрушена и се наложи да отстъпи наложително място на Хуанфран.

В 59-ата минута „ дюшекчиите “ излязоха напред в резултата. Коке изведе доста ловко Анхел Кореа, който с удар от границата на наказателното поле порази Нето за 1:0.

Антоан Гриман излезе на доста рискова позиция в 72-ата минута, само че топката му бе открадната.

В 81-ата минута играчите на Валенсия стачкуваха за втори жълт картон за Габи за нарушаване против Иглесиас Вийянуева. Реферът, който бе предизвестил капитана на мадридчани за първи път публично в 74-ата минута обаче, реши, че няма учредения да почете претенциите на гостите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР