Атлетико (Мадрид) победи Порто с 3:1 и си гарантира продължаване

...
Атлетико (Мадрид) победи Порто с 3:1 и си гарантира продължаване
Коментари Харесай

"Атлетико" прескочи групите след шоу с четири гола и червени картони, "Милан" отпадна

Атлетико " (Мадрид) победи " Порто " с 3:1 и си подсигурява продължение в Шампионската лига, с което ще взе участие в осминафиналната фаза на шампионата. " Дюшекчиите " взеха доста значим триумф като посетител, откакто бяха в сложна обстановка и с три следващи загуби преди този дуел.

Попаденията за гостите на " Ещадио до Драгао " означиха Антоан Гризман в 56-ата минута, Анхел Корея в 90-ата и Родриго де Пол в продължението. В добавеното време от дузпа за " Порто " се разписа Оливейра.

Убедителният резултат беше завършен в края, когато " драконите " рухнаха, само че преди този момент нищо не загатваше за подобен излаз.

Мачът стартира неприятно за " Атлетико ", защото още в 13-ата минута Луис Суарес трябваше да напусне поради контузия. Треньорът Диего Симеоне не можеше да разчита и на други съществени играчи, които бяха контузени. Срещата беше изпълнена с доста нерви, над 20 нарушавания, както и три червени картона.

Яник Караско беше изпъден от " Атлетико " в 67-ата минута, а единствено три по-късно червен картон получи и Вендел от " Порто " поради удар без топка. Освен това реферът Клеман Тюрпен изгони от пейката аварийния вратар на домакините Маркезин и сподели общо четири жълти картона.


© Reuters

По същото време в Милано фантазията на " Милан " за продължение напред беше прекършена от " Ливърпул ", който надви с 2:1 след поврат. Фикайо Томори изведе " росонерите " напред в 29-ата минута след изстрел от два метра при добавка. В 36-ата минута Мохамед Салах беше изтърван от отбраната на " Милан " и изравни, а обратът оформи Дивок Ориги при започване на втората част.

Загубата остави " Милан " на дъното в групата, като " росонерите " отпаднаха от Европа, до момента в който " Порто " продължава в Лига Европа през пролетта. " Ливърпул " пък стана първият британски тим, който излиза от групите на Шампионската лига с шест следващи победи.

Със стопроцентов актив в групите приключва и " Аякс ", който победи " Спортинг " с 4:2 в Амстердам.

В група D " Реал " (Мадрид) победи " Интер " с 2:0 с голове на Тони Кроос и Марко Асенсио, с което надви в разногласието за първата позиция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР