Атлетик Билбао се наложи с минималното 1:0 над Севиля в

...
Атлетик Билбао се наложи с минималното 1:0 над Севиля в
Коментари Харесай

Билбао излъга Севиля за второ поражение през сезона

Атлетик Билбао се наложи с минималното 1:0 над Севиля в мач от 8-ия кръг на Ла Лига. Това е втора загуба за андалусийците в границите на последните им три мача в шампионата, а и втора за отбора въобще от началото на сезона. Единственото попадение в срещата осъществя Микел Весга в 43-ата минута на срещата.

През първото полувреме двата отбора не сътвориха кой знае какви рискове и пред двете порти. Играта непрестанно се накъсваше поради множеството нарушавания и картони, които получиха футболистите на Билбао.

Домакините първи стигнаха до чисто състояние и съумяха да го реализат в 43-ата минута. Микел Весга получи топка в наказателното поле след странично мятане, а по-късно подвигна топката над Серхио Рико, който не беше на линията си за 1:0.

В 59-ата минута още веднъж Микел Весга нахлу в наказателното поле, получи приказен пас и отигра от близко, само че заби удара си в лявата греда. До края на срещата нямаше повече рискови положения.

След загубата Севиля остава на пет точки от водача Барселона и заема второто място в подреждането с актив от 16. Билбао пък се изравни с Леганес и се намира на 7-ата позиция в класирането.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР