Атина. Правителството на Гърция реши да увеличи субсидирането на сметките

...
Атина. Правителството на Гърция реши да увеличи субсидирането на сметките
Коментари Харесай

Kathimerini: Гръцкото правителство отпусна допълнителни субсидии за ток и газ

Атина. Правителството на Гърция реши да усили субсидирането на сметките за електрическа енергия и природен газ на фона на непрекъснато възходящите цени на енергийния пазар, написа електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini .

Изданието схваща, че държавните дотации към сметките за електрическа енергия през декември ще бъдат увеличени от 39 евро на месец за първите 300 киловатчаса ползване до 48 евро на месец. Субсидията ще бъде финансирана от Фонд за енергиен преход, където отиват приходите от търговете за права на излъчвания.

Обществената газова корпорация (DEPA) разгласи, че е почнала да ползва 16% отстъпка за потреблението на природен газ, малко по-висока от в началото оповестените 15%, което се показва в 11 евро на мегаватчас през октомври и 15 евро/MWh през ноември. През декември отстъпката ще бъде по-голяма.

От понеделник, 20 декември, DEPA Commercial ще кредитира газопреносните компании за месеците октомври и ноември, след което те ще ползват отстъпката със задна дата за локалните консуматори.

Правителството възнамерява повече ограничения за поддръжка на потребителите през първото тримесечие на идната година, макар че обсегът на тези ограничения ще се дефинира от разнообразни външни фактори.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР