Атина. Никос Куклакис, баща на задържания в Турция гръцки сержант

...
Атина. Никос Куклакис, баща на задържания в Турция гръцки сержант
Коментари Харесай

Тhestival.gr : Бащата на задържания в Турция гръцки сержант: Никой не може да ни увери кога ще свърши кошмарът

Атина. Никос Куклакис, татко на арестувания в Турция гръцки сержант Димитрис Куклакис, счита че " никой не може да каже на фамилията му по кое време ще свърши този призрачен сън ", предава електронното издание " Тhestival.gr " , като се базира на изказване на Куклакис пред вестник " Etnos ".
Изданието напомня, че на 1 март 2018 година в усложнени метеорологични условия двама гръцки военнослужещи лейтенант Ангелос Митродитис и сержант Димитрис Куклакис бяха арестувани на турска територия в граничния регион по течението на река Марица и упрекнати в шпионаж.
Въпреки натиска на Европейския съюз на 27 март 2018 година съдът в Одрин реши да остави зад решетките двамата гръцки военнослужещи.
" Ние живеем всеки ден с паниката си ", декларира пред вестника бащата на сержанта, който се намира в непрекъсната връзка с двамата турски юристи, ангажирани със случая.
Според Никос Куклакис и двамата арестувани гръцки военнослужеши, които не престават да се намират в пандиза в Одрин, са в положително психическо положение и прекарват времето в четене на литература, въпреки да осъзнават че тягостната обстановка може да продължи дълго.

Превод и редакция: Василена Йорданова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР