Атина. Гръцките власти обявиха 25 януари за почивен ден заради

...
Атина. Гръцките власти обявиха 25 януари за почивен ден заради
Коментари Харесай

Kathimerini: Гърция обяви 25 януари за почивен ден заради снеговалежите

Атина. Гръцките управляващи оповестиха 25 януари за почивен ден поради изобилния снеговалеж, който сковава страната. Това заяви в понеделник вечерта министърът на климатичната рецесия и гражданската отбрана Христос Стилианидис по време на брифинг по тематиката за неприятното време, написа Kathimerini .

„ Вторник е формален почивен ден в Атика, Евбея, Беотия, Цикладите, Спорадите, Додеканезите и Крит, защото тези райони са оповестени за зони с висок риск заради рискови метеорологични условия и въвеждането на съответстващи незабавни ограничения “, сподели министърът. Според него чиновниците на всички държавни институции няма да работят, като се изключи локалната власт, службите за сигурност, въоръжените сили, здравните заведения и градския превоз. В тези региони ще бъдат затворени и просветителни институции от всички равнища, детски градини, детски центрове, даже няма да има отдалечени часове.

Работата на частните предприятия е прекратена. Ще работят единствено хранителни магазини, аптеки и други здравни структури, бензиностанции, както и организации, които оказват помощ за превъзмогване на следствията от неприятното време, сподели министърът.

В понеделник Гърция беше наранена от мощния циклон „ Елпис “ (Надежда), който донесе със себе си значителни снеговалежи и мощен спад на температурата. Заради разкъсан проводник, върху който паднаха стволове и клони, към десетина квартала на Атина и предградията останаха без ток и интернет, основно в северната част на района. Изпратени са десетки техници за премахване на повредите, само че към този момент доста къщи остават без ток, интернет и самостоятелно парно.

На високоскоростната платена автомагистрала „ Атики одос “, минаваща през северната част на столицата и отиваща към интернационалното летище в Атина, стотици коли заседнаха в плен на снежната буря. Властите са присъединили пожарникари и армията, с цел да изтеглят водачи, които са били в колите си от няколко часа без храна и топлота. Според Стилианидис водачите ще бъдат откарани до шест пункта, от които ще бъдат откарани с рейс до готови хотели, където при нужда ще им бъде оказана здравна помощ.

Според прогнозите на метеоролозите неприятното време би трябвало да продължи до сряда.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР