Атентатът срещу близкия до Владимир Путин философ и общественик Александър

...
Атентатът срещу близкия до Владимир Путин философ и общественик Александър
Коментари Харесай

Атентат с грешна жертва даде кървав коз на Путин

Атентатът против близкия до Владимир Путин мъдрец и държавник Александър Дугин, при който почина неговата 29-годишна щерка Даря, засенчи даже войната в Украйна. Очакванията са, че покушението ще даде нов кървясъл коз и мотивация на властелина на Кремъл. Още повече че версиите кой стои зад гърмежа сочат най-вече към Киев. Часове след детонацията водачът на сепаратистите от Донецката национална република Денис Пушилин разгласи " украинските терористи " за поръчители. В същия звук прозвучаха и множеството мнения на хората от властта в Москва, както и на проправителствените медии. Мария Захарова, представител на съветското външно министерство, на собствен ред разгласи в Telegram, че в случай че бъде открита някаква украинска връзка, това ще се равнява на " държавен тероризъм ". От Киев реагираха като ужилени на обвиняванията.



" Украйна, несъмнено, няма нищо общо с това, тъй като ние не сме незаконна страна, каквато е Руската федерация, и още по-малко терористична страна ", сподели Михайло Подоляк, консултант на президента Володимир Зеленски.

Неочаквано вчера 
отговорност за атентата пое едва известна организация на съветски партизани. 
Национална републиканска войска е причинител на офанзивата, разгласи в Киев някогашният народен представител от Руската Дума Иля Пономарьов. Той изясни, че бил акредитиран от тях да прочете декларация.  

" Обявяваме президентът Путин за грабител на властта, военнопрестъпник, изменил конституцията, който също така води братоубийствена война сред славянски нации и изпраща съветските бойци на сигурна и безсмислена гибел ", се споделя в документа.

Според Пономарьов партизаните били в подготвеност да извършат и други акции против високопоставени представители на администрацията, свързани с Кремъл и членове на силите за сигурност. Изказването му обаче се одобри по-скоро като опит да се оневинят управляващите в Киев като съпричастни. Малко по-късно съветската Федерална работа за сигурност уточни съответна гражданка на Украйна, която е заложила гърмежа.  



Основателят на Telegram канала WarGonzo Семен Пегов пък разгласи, че научил от източник в съветските служби 
за готвени най-малко още два атентата в Москва, които са били осуетени.
 Политологът Сергей Марков пък подреди измежду вероятните причинители и враговете на турския президент Ердоган, чиято политика Александър Дугин интензивно поддържа. Опонентите на Путин пък заподозряха, че покушението може да е поръчано от Кремъл, с цел да се обърне международното публично мнение против Украйна. И дадоха за образец серията гърмежи в съветски градове през 1999 година, след които преди малко взелият във властта съветски президент стартира втората война в Чечня.

Засега дотук е несъмнено, че цел на съботния атентат е бил самият Александър Дугин, а по случайност зад кормилото на неговия джип Toyota Land Cruiser е била щерка му, която е публицист и политолог.  Двамата са били на фестивала " Традиция " в имението Захарово край Москва, където философът изнесъл лекция. Трябвало да пътуват дружно, но идеологът на концепцията за " съветски свят " и неоевразийството се качил при другар, с който желали да беседват. Даря пък подкарала джипа на татко си. Към 21 часа в събота колата се взривила покрай село Болшие Вяземи и избухнала в пламъци. Дъщерята на Дугин издъхнала на място. Сред първите пристигнали на мястото бил самият мъдрец, който беше сниман по какъв начин се държи за главата и гледа с смут горящите остатъци на джипа. По-късно се е почувствал доста зле и му е оказана здравна помощ. Следователите считат, че гърмежът е комплициран на паркинга на Захарово, където на входа е имало защита, само че вътре е нямало камери. 

Сега всички чакат реакцията на самия Путин, за който се знае, че постоянно употребява тезите на Дугин, въпреки двамата да не показват особена непосредственост. В ДНР бързат като ответен удар против Киев с готвения арбитражен съд против украинските пленници, за доста от които се чакат смъртни присъди. Президентът на Украйна Володимир Зеленски  предизвести, че сходен съд ще направи невъзможни всевъзможни мирни договаряния оттук насетне. От Кремъл обаче към този момент заговориха за " заличаване от земята на терористите ".  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР