Атанасова декларира, че единството и мирът ще са в основата

...
Атанасова декларира, че единството и мирът ще са в основата
Коментари Харесай

Атанасова: Ще се стремим тук да има съгласие, а в държавата ни да има мир

Атанасова заявява, че единството и мирът ще са в основата на обединението ГЕРБ-СДС в този парламент. “Ще се стремим тук да има единодушие, а в страната ни да има мир ”, сподели тя.
Обръщението си към политическите сили
в 48-то Народно заседание тя стартира с думите: “Днес православната черква празнува Деня на Св Йоан Рилски – небесният настойник на България. В наследството си към учениците си той споделя – бъдете единни, имайте мир сред себе си. ”

„ Държавата се намира в сериозна обстановка, не можем да си позволим хлапашки борби и обиди. Избирателите принудиха всички нас да работим дружно и нито една партия да не е в положение да сформира независимо държавно управление. ”

“Резултатът допуска взаимоотношение сред политическите субекти, които през последните години са се противопоставяли остро. Времето за това опълчване изтече ”, разяснява Атанасова.
След три служебни държавни управления
и едно 7-месечно държавно управление на четворната коалиция страната ни не може да си заплаща сметките, предприятия са изправени пред фалит, хиляди семейства не могат да се оправят със сметките, съобщи тя.

“Ние дружно би трябвало да укрепим доверието в институцията Народно заседание. За да бъде решена тази комплицирана задача, са нужни водачество и политическа храброст. Това значи да си в положение да търсиш точки на единодушие с тези, против които са дали своят вот личните ти гласоподавателите. Вече близо 2 години българският парламент не е в положение да излъчи устойчиво държавно управление. Все по-тежко стои въпросът има ли смисъл от парламент и парламентарна република ”, сподели още Атанасова.

По думите и политическа храброст значи да се разделим с опорните точки, дребнотемието и злободневните кавги.

“Ако и този път някоя от политическите сили не може да надмогне себе си, тогава ще вървим с все по-бързи крачки към разпад на политическата система. В борбата с парламентаризма спечелили няма да има. България през днешния ден има потребност от антикризисно проевропейско ръководство ”, съобщи Атанасова.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР