Атанаска Дишева, съдийката, която послушно изпълни поръчката на управляващата коалиция

...
Атанаска Дишева, съдийката, която послушно изпълни поръчката на управляващата коалиция
Коментари Харесай

Атанаска Дишева – послушната съдийка на ПП, крие близки връзки с Прокопиев и „Да, България“


Атанаска Дишева, съдийката, която чинно извърши поръчката на ръководещата коалиция – да бъдат закрити Специализирания съд и прокуратура, в символ на признателност беше канонизирана за парламентарен арбитър.

Тя е следващия ръждясал ръжен, употребен от Прокопиев и „ Черепа “, който се прибавя към към този момент потребления Янаки Стоилов за завладяване на правосъдната власт. Поредната стъпка от наглата скица беше закриването на Специализирания съд и прокуратура, а изпълнителната Дишева се е заела съществено и със задачата да оглави „ военни дейности “ против основния прокурор Иван Гешев и да се бори до дъно за отстраняването му.

В подмяна на услужливото си „ професионално “ държание, тя се облажи с място в конституционния съд, поръчано особено за нея от Прокопиев и „ Да, България “. Апропо, връзките й с последните са солидни и не са от през вчерашния ден. И точно с помощта на тях, а не на някакви кой знае какви качества, те се е издигнала в йерархията.

Оказа се, че брачният партньор на високопоставена арбитър е дясната ръка на Христо Иванов в сектата му „Да, България“. Става въпрос за Генади Дишев, който се е издигнал безусловно със стремглав порив във групировката на Иванов.

От член на въпросната партия, той небрежно е определен за неин основен секретар. Ранг, който му обезпечил преимущество при взимането на решения.

Нещо, от което той незабавно се възползва, с цел да обезпечи джакпот за кариерата на нежната си половинка, като с кадифената защита на „Да, България“, тя е препоръчана за член на Висшия правосъден съвет.

За да е по-убедителна кандидатурата й, тя е издигната не от Христо Иванов или Дишев, а от знаковата царистка Соня Янкулова, която бе дълготраен чиновник в отбранителното министерство, а по-късно и негов зам.-министър по времето на Национална движение „Симеон Втори".

Зад номинацията на Дашева застава и съдията от Варна Албена Бонева, която е член на компрометираната неправителствена организация Съюз на съдиите. Целта на бързото издигане на Дишева е повече от ясна – мощно лоби във Висшия правосъден съвет, с цел да могат от „ Да, България “ да го командват отдалечено и да се пробват да издействат индулгенция за богатите си спонсори. Нещо, което се случва и до ден сегашен. Дишева чинно извършва всички нареждания на „ благодетелите “ си.

За да прикрие съмнителната си известност на абсолютно почтен и неутрален арбитър и най-много за публично ангажирана персона, Атанаска Дишева насочи вниманието си към закриване на Специализираната прокуратура и съд. Всичко това е изцяло разбираемо и следва логическия ход на живота, обективирал неналичието на персонален и съкровен живот и запълнил тази ниша.

За да не сме голословни, ще ви разкрием единствено дребна част от схемите и далаверите на госпожа съдийката. Дишева е употребила като нуждаеща се ведомствен апартамент с повърхност 173 кв.м. в кв. Изток, за който е плащала месечен наем в началото 138 лева, след това нараснал до „ цели “ 202 лева Въпросното жилище се намира в суперелитния дипломатически блок на Бюро за обслужване на дипломатическия корпус на ул. „ Жолио Кюри “ с ген. Любен Гоцев и посланици на непознати страни против ресторант Монтерей.

Тя и четиричленното й семейство се настаняват във ведомстения апартамент през 2006 година и живеят там против смешния наем чак до 2019 – в продължение на цели 13 години. Само за информация – наемите на свободния пазар за сходни жилища в един от най-скъпите софийски квартали Изток са близо 10 пъти по-високи.

В същото време тя и брачният партньор й получават мезонет и други недвижими парцели в гр. Варна и цялата страна и са печелили са от банкови лихви. В опит да изясни битовия проблем и най-много обстоятелството, че въпреки да се е открило трайно в столицата, фамилията й не е закупило личен жилищен парцел в София, кадровичката сподели, че не е имала време за огледи и „трудно избирала“.

От декларацията й за имущество и ползи, която е била длъжна да подаде пред Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) се схваща, че си е взела дължимия й
бонус от 20 заплати при овакантяване на правосъдната система през 2017 година. 109 900 лева е получила по член 225 от алинея 1 от Закон за съдебната власт в края на 2017 година Годишният приход на Дишева е бил 72 270 лева Кадровикът е заявила и влог от 91 968 лева, като източник на парите са продажба на парцел и насъбрани лихви от това. Добри приходи и спестявания има и брачният партньор на члена на Висш съдебен съвет – юрист Генади Дишев. Неслучайно Дишева одобри като опасност пожеланието на гл. прокурор Гешев да стане общински консултант. И е вложила и персонални претекстове във войната си против него.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР