Атанас Илиев, заместник-районен прокурор на Районна прокуратура-Пловдив, и Анна Костадинова,

...
Атанас Илиев, заместник-районен прокурор на Районна прокуратура-Пловдив, и Анна Костадинова,
Коментари Харесай

Прокурори и съдебни служители изнесоха открит урок пред ученици от ЕГ „Иван Вазов“ – Пловдив

Атанас Илиев, заместник-районен прокурор на Районна прокуратура-Пловдив, и Анна Костадинова, административен секретар в Апелативна прокуратура–Пловдив, изнесоха през вчерашния ден открит урок пред възпитаници от 9 клас от Езикова гимназия „ Иван Вазов “, гр. Пловдив.

Те гостуваха във връзка идния Ден на Конституцията и професионален празник на юриста и правосъдния чиновник – 16 април. На срещата участваха и възпитаници от гимназията – младши посланици на Европейския парламент.

Прокурор Атанас Илиев описа за специалността на прокурора, за правата и отговорностите на жителите, за състезанията за назначение на магистрати, за правосъдната система, както и за заплахите в интернет мрежата и други тематики, по които учениците желаеха да получат отговори. Анна Костадинова изясни каква е специалността на правосъдния чиновник, неговите отговорностите, по какъв начин може да се подаде сигнал или тъжба в прокуратурата, за етичния кодекс, структурата на деловодствата и други

На открития урок участваха Вихра Ерамян, шеф на ЕГ „ Иван Вазов “, Анелия Митева, учител по философия и старши дипломат на Екологичен потенциал, както и класните ръководители на деветокласниците – Елена Керманова, Виктория Лахчиева и Теодора Пампулова, педагогичен консултант. Учениците зададоха голям брой въпроси.

Срещите с прокурорите ще продължат и с открити уроци в други класове.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР