Аталанта победи Спортинг Лисабон с 2:1 и с общ резултат

...
Аталанта победи Спортинг Лисабон с 2:1 и с общ резултат
Коментари Харесай

Аталанта обърна Спортинг

Аталанта победи Спортинг Лисабон с 2:1 и с общ резултат 3:2 се класира за четвъртфиналите на Лига Европа. Първата среща завърши 1:1.

В реванша бергамаските трябваше да вършат поврат, откакто португалският гранд поведе в резултата през първото полувреме.

Началото на втората част бе доста мощно за Аталанта и италианският отбор стигна до две бързи попадения до 60-ата минута. Спортинг имаше благоприятни условия да вкара мача в продължения, само че не се възползва от тях.

В 3-ата минута Алексей Миранчук изведе Джанлука Скамака на добра позиция, само че италианският нападател не насочи добър удар и Франко Израел се намеси.

11 минути по-късно Емил Холм постави топката на главата на Сеад Колашинац. Ударът на бранителя мина настрана от вратата.

В 33-ата минута Спортинг Лисабон поведе в резултата. Педро Гонсалвеш и Виктор Гьокереш разиграха добре. Полузащитникът напредна в наказателното поле и преодоля Хуан Мусо. При попадението Гонсалвеш получи травма и бе сменен наложително.

Пет минути по-късно Холм се озова на добра позиция в наказателното поле, само че прати удара си в ръцете на Израел.

Бергамаските започнаха второто полувреме стремително с гол от съблекалнята. Играч на домакините центрира, бранителите на Спортинг не съумяха да изчистят, и Адемола Лукман нямаше по какъв начин да пропусне отблизо разстояние.

Обратът бе факт в 59-ата минута. Миранчук с хубаво подаване откри Скамака в пеналтерията, а той с изстрел от придвижване не остави шансове на вратаря на гостите.

20 минути по-късно Жени Катамо стреля от далечно разстояние, само че ударът му мина високо над вратата.

В 86-ата минута Паулиньо бе изведен самичък против Мусо. Футболистът на Спортинг се опита да трансферира вратаря, само че той сподели отлична ориентировка и се намеси.

Натискът на португалците в края на постоянното време на срещата продължи. В 90-ата минута още веднъж Паулиньо бе на прелестна позиция в пеналтерията. Ударът му с глава мина около десния непряк дирек.

Все отново Аталанта съумя да удържи задатъка си и продължава напред в шампионата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР