Атакуващият полузащитник Лукас Петков говори за първи път пред българските

...
Атакуващият полузащитник Лукас Петков говори за първи път пред българските
Коментари Харесай

Дебютантът Лукас Петков: Надявам се да запиша минути

Атакуващият полузащитник Лукас Петков приказва за първи път пред българските медии, откакто беше извикан от селекционера на националния тим по футбол Младен Кърстаич за мачовете с Иран на 7-и септември и с Черна гора на 10-и.

Петков, който играе в Гройтер Фюрт от Втора Бундеслига, приказва на немски, защото не схваща български език.
 Удар по Кръстаич, контузия извади Мартин Минчев от националния тим
Удар по Кръстаич, контузия извади Мартин Минчев от националния тим

Петко Христов също е отвън сметките на националния селекционер

" Много благодаря за топлия банкет, усещам се добре и най-много се надявам да покажа на какво съм кадърен на терена и да оказа помощ на тима на терена ", с цел да реализираме положителни резултати против Иран и Черна гора.

" За мене е чест да бъда тук, момчетата ме одобриха доста сърдечно. Дали съм бил сюрпризиран? Не, за мене е чест да съм тук.

Най-голямото предизвикателство пред мене е да получа игрови минути и да запиша присъединяване за България. Надявам се това да се случи и да допринеса за тима с изявите си на терена, сподели още атакуващият полузащитник.

Роденият през 2000-ата година във Фридберг (Бавария) младеж на Аугсбург е трето потомство немски жител. Дядо му Слави Петков е роден през 1931-а година в село Покрован, Хасковска област, само че съумява да избяга от комунистическия режим в България и се открива в Бавария. Бащата на българския национал Вили Петков също е роден в Германия.

Кариерата на играча минава през първия и втория тим на Аугсбург, след което една година е преотстъпен на третодивизионния Ферл, преди да се озове в Гройтер Фюрт.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР