Атакуваният от ГЕРБ-Варна областен управител Благомир Коцев защо е спрял

...
Атакуваният от ГЕРБ-Варна областен управител Благомир Коцев защо е спрял
Коментари Харесай

Областният на Варна обясни какъв е пътят, за да се спрат колите в Морската градина

Атакуваният от ГЕРБ-Варна регионален шеф Благомир Коцев за какво е спрял колите по алея първа, а не го прави за Морската излезе с изказване по тематиката и изясни, че въпросите са напълно разнообразни, надлежно и решението им.

В последната си изявя варненски депутати от ГЕРБ приканиха регионалния шеф да направи това, което обаче някогашният регионален, който бе от ГЕРБ на процедура не направи с години.

По думите на Коцев цялостното прекъсване на достъпа на МПС в парка не може да се случи по образеца на крайбрежната алея. Трябва да се намерят нови, умни решения и да се упражним пореден надзор върху спазването им.

Ето какво написа Коцев по тематиката:

Роден съм и съм израснал във Варна. За мен Морската градина е благосъстояние на града, което принадлежи на всички варненци. Убеден съм, че с цел да може паркът да действа обикновено като зелена територия, колите не би трябвало да имат свободен достъп до неговите алеи. Пълното прекъсване на достъпа обаче не може да се случи по образеца на крайбрежната алея. Трябва да намерим нови, умни решения и да упражним пореден надзор върху спазването им.

Морската градина обгръща комплицирана мозайка от имоти с разнообразна благосъстоятелност. През годините Община Варна обилно е раздавала на частните притежатели позволения за градеж и въвеждане в употреба на здания, паркоместа и гаражи в Морската градина. По тази причина заповедите за цялостна възбрана придвижването на МПС в м-т „ Салтанат ” са юридически обречени на крах - тъй като по конституция всеки има право на достъп до парцела си. Ако бъде издадена такава заповед, тя ще бъде анулирана от съда заради юридическата си посредственост. Кметът Иван Портних към този момент ревизира с дейностите си тази догадка при започване на първия си мандат и все пак продължава да имитира активност, като дава на хората напразни обещания. Провокацията да повторя неговите неточности няма да успее!

Вариантите за деяние в съществуващата обстановка са два: 1) изкупуване (отчуждаване) на парцелите, които общината е въвела в употреба, 2) реализиране на договореност за ограничавания на достъпа на коли, зачитаща водещата роля на публичния интерес и в същото време допустима за притежателите на парцели. За страдание Община Варна не прави нито едно от двете неща. А точно от общината, по силата на подписания с страната контракт, се чака да ръководи Морската градина!

С оглед на очевидното несправяне на Община Варна с тези задания имам намерение да подхваща дейности за преустановяване на този контракт. Морската градина е освен най-голямата полезност на Варна, само че и национално благосъстояние. Тя би трябвало да бъде ръководена от своя притежател - българската страна. За да превърнем това в действителност, ще е належащо да бъде обезпечено финансиране от държавния бюджет, което да размени средствата, заделяни от бюджета на Община Варна. Ще потърся поддръжката на служебното държавно управление, както и на бъдещото постоянно държавно управление, с цел да бъде обезпечен сходен трансфер.

Вярвам, че действителни, умни и устойчиви решения за по-нататъшно ограничение на придвижването на коли в Морската градина ще бъдат открити - подготвил съм съответни оферти по какъв начин да се случи това. За да бъдат осъществени измененията обаче, е нужна благосклонност и грижа за публичния интерес. Хора, основали многогодишни съмнителни обвързаности и водени единствено от предпочитание за партийно блъскане, би трябвало да правят отстъпка в името на съхраняването на парка, който е скъпо притежание на жителите на Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР