Атаките на украинската армия срещу Запорожката АЕЦ са много опасна

...
Атаките на украинската армия срещу Запорожката АЕЦ са много опасна
Коментари Харесай

Русия нарече украинската атака срещу Запорожката АЕЦ опасна провокация

Атаките на украинската войска против Запорожката АЕЦ са доста рискова провокация. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" Това е доста рискова провокация. Служителите на МААЕ, които са на място, са имали опцията да станат очевидци на тези офанзиви. Това е доста рискова тактичност, която има доста неприятни последствия в дълготраен проект. Киевският режим, за жалост, продължава своята терористична активност ", акцентира той.

Русия твърди, че в неделя против следената от съветските сили Запорожка атомна електроцентрала и изиска от Запада да отговори. На собствен ред
 Украйна отхвърля присъединяване в офанзивите против Запорожката АЕЦ
Украйна отхвърля присъединяване в офанзивите против Запорожката АЕЦ

Киев упреква Русия за " симулативни обстрели "

По данни на МААЕ през последните 19 месеца осем пъти централата е претърпяла цялостна, заради което се е наложило потреблението на спешни дизелови генератори.

Ръководителят на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси също, само че не посочи коя страна на спора го е изстреляла.

Впоследствие той рапортува за минимум три директни удара по главните защитни структури на реактор на централата, като назова офанзивите безразсъдни и доста увеличаващи риска от огромна нуклеарна повреда.

По данни на МААЕ през последните 19 месеца централата е претърпяла цялостна, заради което се е наложило потреблението на спешни дизелови генератори.
 Русия упрекна Украйна в нахлуване с дронове против Запорожката АЕЦ Обновена
Русия упрекна Украйна в нахлуване с дронове против Запорожката АЕЦ

Украйна заяви за съветски обстрел на Запорожие - минимум трима души са загинали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР