Атаките на руската армия може да осигурят на воненните на

...
Атаките на руската армия може да осигурят на воненните на
Коментари Харесай

ISW: Руските атаки може да постигнат заплашителен напредък западно от Бахмут

Атаките на съветската войска може да обезпечат на воненните на Москва забележителен и обезпокоителен триумф, изключително на запад от Бахмут, в случай че Съединени американски щати не провиснал военна помощ на Украйна. Това се споделя в нов отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), оповестява изданието " Украинска истина “, представено от " Фокус ".

Анализаторите настояват, че към сегашния миг руснаците употребяват недостига на средства във Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), с цел да реализиран незначителни тактически преимущества.

Тази обстановка е зародила вследствие на неналичието на американска помощ за Украйна, уверени са в ISW.

Украински публични лица също не престават да предизвестяват, че помощта на Съединени американски щати за сигурността е жизненоважна за способността на ВСУ да се пази против сегашни и бъдещи съветски настъпателни интервенции, които се чака да стартират в края на пролетта и лятото.
Ръководителят на Главното разследващо ръководство (ГУР) към Министерството на защитата на Украйна Кирило Буданов предизвести, че ВСУ се готвят да отхвърлен бъдеща огромна съветска атака, предстояща в края на май или началото на юни, само че по думите му това ще бъде " пагубно мъчно " без военна помощ от Запада.

Украинският министър на защитата Рустем Умеров съобщи на 14 април, че актуалната обстановка в Източна Украйна е " напрегната " и че съветските войски концентрират напъните си западно от Бахмут в посока Часов Яр. Умеров добави, че украинските войски сполучливо употребяват съвременна техника против огромен брой съветски личен състав.

Говорителят на украинската формация войски " Хортица " Назар Волошин акцентира на 15 април, че на Бахмутско и Авдеевско направление украинските бойци употребяват от един до пет артилерийски снаряда за всеки 10 такива, изстреляни от съветските сили. Той обаче увери, че украинската артилерия е по-точна от съветската.

ISW отбелязва, че способността на ВСУ да отхвърлен засилените съветски настъпателни интервенции в Източна Украйна се е влошила заради липса на материални средства и е евентуално да продължи да се утежнява в близко бъдеще, в случай че забавянето на помощта от Съединени американски щати продължи.

Към сегашния миг на множеството посоки по фронта в Украйна се водят позиционни боеве. Руските войски настъпват на запад и югозапад от Донецк, като силите на Москва напредват и в региона на Авдеевка. Това се споделя в отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), оповестява РБК-Украйна.

Руските войски неотдавна потвърдиха нахлуване североизточно от Бахмут покрай Северское. Геолокационни фрагменти, оповестени на 9 април, демонстрират, че елементи от техните сили се движат северозападно от Веселое (североизточно от Бахмут и южно от Северское).

Позиционните борби не престават покрай Спорное (североизточно от Бахмут и източно от Северское) и Веселое.

Руски източници настояват, че съветските войски са навлезли в региона на Часов Яр на 15 април, само че няма доказани промени във фронтовата линия в региона. Военни репортери на Москва рапортуват, че съветските войски са навлезли в микрорайон в източната част на Часов Яр, а един съветски блогър твърди, че те са напреднали на 300 метра в източните околности на града.

Други блогъри оповестяват за реализиран прогрес покрай естествения резерват Ступки-Голубовски 2 (южно от микрорайона Канал на Часов Яр), както и при Богдановка (североизточно от Часов Яр), Калиновка (северно от Часов Яр) и Ивановское (южно - източно от Часов Яр). Въпреки това ISW отбелязва, че няма образно удостоверение на информацията.

Позиционните боеве не престават и в югоизточната част на Часов Яр покрай микрорайон Нови; в микрорайон Канал; югоизточно от Часов Яр покрай Ивановское, Андреевка, Клещеевка, Курдюмовка; и южно от Часов Яр покрай Ню Йорк.

Говорителят на групировката войски " Хортица " на ВСУ подполковник Назар Волошин разясни, че съветските войски се пробват да завладяват Часов Яр, настъпвайки по фланговете в региона на Богдановка и Ивановское, и че употребяват от 20 до 30 управляеми бомби в тази зона дневно.

Руските войски неотдавна настъпиха и покрай Авдеевка. Геолокационни фрагменти, оповестени на 15 април, демонстрират, че те са напреднали в центъра на Семьоновка (западно от Авдеевка).

Допълнителни геолокационни фрагменти, оповестени на 14 април, демонстрират, че силите на Москва са напреднали югоизточно от Новобахмутовка (северозападно от Авдеевка). Според някои блогъри те се доближават към покрайнините на Очеретино (северозападно от Новобахмутовка).

Руски военни репортери също рапортуват за прогрес по едно и също време в източната част на публичната градина " Заря “ (източно от Новобахмутовка и югоизточно от Очеретино) и са достигнали покрайнините на Новобахмутовка, а също по този начин са напреднали на юг от Новобахмутовка. В Москва също настояват, че съветските войски са напреднали южно от Уманское (западно от Авдеевка) и северно от Бердичи (северозападно от Авдеевка). Експертите на ISW обаче прецизират, че няма образно удостоверение на тези изказвания.

Позиционните боеве не престават северозападно от Авдеевка в региона на Новокалиново и Новобахмутовка; западно от Авдеевка покрай Уманское, Бердич, Семеновка; югозападно от Авдеевка покрай Первомайское и Нетайлово.

Украински и съветски сили неотдавна потвърдиха атака на запад и югозапад от град Донецк. Геолокационни фрагменти, оповестени на 14 април, демонстрират, че ВСУ са възстановили позиции в югозападната част на Новомихайловка (югозападно от Донецк). Допълнителни геолокационни фрагменти, оповестени на 14 и 15 април, разкриват, че съветските войски са напреднали надлежно на югоизток от Красногоровка (западно от Донецк) и на северозападад от Победа (югозападно от Донецк). Руски боен сътрудник твърди също, че войските на Москва са напреднали на север от Новомихайловка и са навлезли в самата обитаема зона.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР