Атаката срещу Кримския мост е извършена от режима в Киев,

...
Атаката срещу Кримския мост е извършена от режима в Киев,
Коментари Харесай

Захарова: Решението за Кримския мост е взето с участие на спецслужбите на Лондон и Вашингтон

" Атаката против Кримския мост е осъществена от режима в Киев, а решението за удара е взето с присъединяване на разследващите служби на Съединени американски щати и Англия ", разгласи Захарова в канала си в Телеграм.

Тя дефинира режима в украинската столица като терористичен и добави, че той има всички отличителни белези на интернационална проведена незаконна група.

" Решенията се взимат от ръководителите и военнослужещите на Украйна с директното присъединяване на американските и английските разследващи организации и политици. Съединени американски щати и Англия са виновни за една терористична държавна конструкция ", добави говорителката на съветското Министерство на външните работи.

По-рано Националният антитерористичен комитет на Русия заяви, че в три часа тази заран режимът в Киев е направил терористична офанзива против Кримския мост с два надводни дрона. Вследствие на офанзивата пътната част на моста е развалена, двама възрастни са убити и едно дете е ранено. Властите на Крим и Кубан призоваха жителите и туристите да се въздържат от пътешестване през Кримския мост и да изберат различен маршрут за напредване.

Властите на Крим обявиха, че районът разполага с всички нужни ресурси от горива и смазочни материали, хранителни и промишлени артикули. Кримският мост беше открит през 2018 година и разрешава шосейно и железопътно пътешестване сред Русия и Крим - украинска територия, следена от силите на Москва от 2014 година

Днес изтича договорката, която разрешава експорт на зърно от украинските пристанища през Черно море. Украйна и Русия са измежду най-големите експортьори на зърно в света и договорката беше реализирана на фона на опасения, че войната ще докара до световен дефицит на храни. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш към момента не е получил от съветската страна удостоверение за удължаването ѝ. Москва упорства за облекчение на глобите върху износа на съветски храни и торове, само че твърди, че това изискване не е изпълнено.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР