Атаката срещу кмета на Община Чупрене Ваньо Костин идва от

...
Атаката срещу кмета на Община Чупрене Ваньо Костин идва от
Коментари Харесай

Атаката срещу кмета на Чупрене идва от собственика на завод Миджур


Атаката против кмета на Община Чупрене Ваньо Костин идва от притежателя на цех за муниции "Миджур " Валери Митков. Това оповестиха за Скандал локални поданици, съгласно които кметът е срещу и самите те също не желаят стартирането на скандалното дружество.

Четирима подсъдими бяха приети за почтени от съда във Видин във връзка със смъртоносния гърмеж на площадката на цех "Миджур " край Горни Лом през 2014 година

15 души починаха, трима бяха тежко ранени при случая в завода за муниции. Материалните вреди от повредата бяха оценени на 500 000 лв..

Собственикът на завода Валери Митков беше оневинен по обвиняването за причиняване на гибел на чиновниците си. Един от убитите при детонацията беше синът на Митков - Емил.

Евелина Бахчеванова, специалист от Министерството на стопанската система по време на случая, също беше приета за почтена. Оправдателна присъда беше изчетена и за Божидар Василев, някогашен чиновник на "Контрол на общоопасните средства " в Министерство на вътрешните работи.

Невинна се оказа и Палма Иванова, която е отговаряла за безвредните условия на труд в "Миджур ".

Все още не са оповестени претекстовете към решението на Окръжния съд във Видин. В следствието на случая участваха 19 следователи от Национална следствена служба, бяха разбитани десетки очевидци и беше поръчана взривно-техническа експертиза на Българска академия на науките. Прокуратурата смяташе да притегли и задгранични специалисти поради позицията на обвинения Валери Митков като началник на Висшата школа по взривни работи към Минно-геоложкия университет.

През 2014 г.тогавашният шеф на Национална следствена служба Евгени Диков предизвести, че е допустимо да не се стигне до присъди, защото лицата, от които може да се търси отговорност за закононарушението, са измежду починалите - изпълнителният шеф Емил Митков и шефът на завода Валери Цокин.

Само преди дни от прокуратурата откриха, че голям брой взривни субстанции не престават да се съхраняват на територията на завода, без да се извършват условията за сигурност.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР