Атаката на палестинската ислямистка групировка Хамас срещу Израел ще породи

...
Атаката на палестинската ислямистка групировка Хамас срещу Израел ще породи
Коментари Харесай

Шефът на ФБР: Атаката на „Хамас“ срещу Израел ще породи най-голямата терористична заплаха за САЩ за последните 10 години

Атаката на палестинската ислямистка формация " Хамас " против Израел ще породи най-значимата терористична опасност за Съединени американски щати след надигането на " Ислямска страна " преди десетилетие, съобщи шефът на ФБР Кристофър Рей на чуване в Конгреса, оповестява Българска телеграфна агенция. 
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 810
Рей сподели, че от началото на израелско-палестинския спор в Газа няколко задгранични терористични организации са призовали за офанзиви против американци и против Запада и това доста усилва опасността от принуждение от екстремисти, които са се радикализирали на територията на Съединени американски щати.

" Действията на " Хамас " и съдружниците му ще провокират благосклонности, които не сме виждали, откогато " Ислямска страна " разгласи основаването на така наречен халифат преди години ", добави Рей. 

Шефът на ФБР взе участие в чуване на комисията по вътрешна сигурност и държавни въпроси на Сената, чийто фокус бяха заплахите пред Съединени американски щати. 

След експлоадирането на спора в Газа американското държавно управление следи увеличение на заканите към евреи, мюсюлмани и американци от арабски генезис, отбелязва Асошиейтед прес. Тази седмица Белият дом изрази безпокойствие от известията за антиеврейски произшествия в американските университети. В някои американски кампуси, в това число и в Ню Йорк, породи напрежение сред произраелски и пропалестински групи, което накара университетските управляващи да затегнат ограниченията за сигурност във висшите образователни заведения.

" Омразата, ориентирана към еврейските студенти, общности и институции, води до усилване на към този момент съществуващото високо ниво на антисемитизъм в Съединени американски щати и по света ", съобщи на днешното чуване в Конгреса министърът на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас. 

Същевременно основният прокурор Мерик Гарланд на Съединени американски щати през днешния ден заяви на среща в Белия дом, че е разпоредил на правосъдното министерство да спомага на израелски следователи, които изследват финансови потоци, в това число от криптовалута, към " Хамас ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР