Атаката на Иран срещу Израел беше непропорционална с оглед на

...
Атаката на Иран срещу Израел беше непропорционална с оглед на
Коментари Харесай

Тафров: Израелската ПВО се справи блестящо със западна технология срещу руски и китайски ракети

Атаката на Иран против Израел беше непропорционална предвид на посочената от Техеран причина за нея – нападението против иранското консулство в Дамаск. Такава позиция изрази пред бТВ някогашният представител на България в Организация на обединените нации Стефан Тафров.

„ Иран атакува самата територия на Израел, не дипломатическо посланичество “, уточни Тафров.

По думите му, за първи път в историята Иран атакува непосредствено Израел и с това легитимира тезата, че Иран е огромната заплаха за израелската страна.

„ Дават право на Нетаняху и ускоряват политическите му позиции “, добави той.

Според него, тази офанзива е била нужна на Техеран за опазване на престиж пред личното му общество. Освен това Иран се бори за въздействие измежду палестинците с умерените арабски страни.

„ Но още веднъж не изпъкна като респектираща мощ – Израел се оправи по ослепителен метод “, акцентира Тафров, като посочи, че израелската войска има доста мощна Противовъздушна отбрана.

„ Израел се оправи със западна технология против китайски и съветски ракети “, акцентира той.

„ Като нападна Израел, Иран принуди арабските страни в действителност да застанат на страната на Израел – те нямат никакъв интерес от разгръщане на спора в Близкия изток и нямат интерес да оставят палестинците на въздействието на Иран “, разяснява дипломатът.

Той уточни, че с нападението си Иран е заличил пукнатината сред Джо Байдън и Бенямин Нетаняху.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР