Атаката е станала непосредствено преди Рождество, което руската и сръбската

...
Атаката е станала непосредствено преди Рождество, което руската и сръбската
Коментари Харесай

Нова атака срещу руската база в Сирия

Атаката е станала директно преди Рождество, което съветската и сръбската църкви честват на 7 януари.
Не е ясно какви вреди са можели да нанесат въз основата дроновете. Според някои информации, те за били оборудвани с по две самоделни мини с пластмасов корпус.
Междувременно стана известно, че сирийската държавна войска е пробила блокадата на военна база в източните околности на Дамаск, наложена от опозиционните сили.
Това оповестиха през вчерашния ден държавната телевизия и основана в Лондон правозащитна група, представени от Българска телеграфна агенция.
Седмица по-рано бунтовници, най-вече от ислямистката формация Ахрар аш Шам, разшириха контрола си върху елементи от базата на военнотранспортната администрация в град Хараста в региона Източна Гута.
Елитни държавни елементи, подкрепени от съветски изтребители, започнаха атака за разтрошаване на блокадата и освобождението на минимум 200 бойци, попаднали в нейния капан.
По данни на лондонския Сирийски център за наблюдаване на човешките права сирийската войска е съумяла да отвори кулоар, през който нейни бойци са проникнали в базата.
Интензивните въздушни удари и яростните боеве вътре и към базата до късно нощес са разрешили на армията да завладее постройките в комплекса, заяви кореспондент на държавната телевизия, предаващ онлайн от място наоколо до събитията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР