Атаката е осъществена в събота следобед, 5 ноември, когато в

...
Атаката е осъществена в събота следобед, 5 ноември, когато в
Коментари Харесай

Любимите убийци на Путин от ГРУ атакуват България. Защо мълчат политиците ни?

Атаката е осъществена в събота следобяд, 5 ноември, когато в Русия чествали празника на разузнавача. Killnet показват в известието си, че подхващат акциятa като самобитен привет към съветските разузнавачи. Можеше да поздравят разведките к песента на Алла Пугачова „ Королевство кривых зеркал “, хем настоящо щеше да е, само че пък Алла Борисовна взе, че се изрече срещу войната в Украйна и Кремъл я извади от „ златния “ лист, където беше до неотдавна и я реалокира в „ черния “…

Затова към този момент поздравите се сервират под формата на убити или изнасилени поданици на Украйна, кибер офанзиви против страни, на които Кремъл е гневен поради позицията и прочие Според въображението на съветския нов „ национализъм “…

 

Говорителят на служебното държавно управление Антон Кутев удостовери информацията за хакерската офанзива.

Уточнява се, че уеб сайтът на ДАР е бил блокиран единствено десетина минути и няма теч на данни. Наистина ли?

 

Защото е някак си разумно да си помислим, че който е в положение да блокира уеб страницата, е в положение и да изтегли информация от него. Може да се манипулират и данни – ще ви го каже всяко будно хлапе, навършило 14 години.  

 

Сред българските политици има – към момента - интелигентни хора и те не се съмняват, че Москва ни е оповестила война и я води по жесток и лицемерен метод. Това, че основните български институции си затварят очите за това, не прави ситуацията по-леко.

Атаките против България са строго планувани, а за отчета на тайните служби на Кремъл, в който са разказани дейностите против София, във Фрог нюз писахме още преди три месеца. Информацията ни бе от дипломатически източници, които се учудваха на безгрижното отношение на властта у нас, в това число и на спецслужбите ни. Поне на някои.

 

Секретната част №29155 към Военното разузнаване (ГРУ) е единствено една от структурите, които са натоварени със задачата да нападат страни от Източна Европа, през днешния ден членки на НАТО и Европейски Съюз. България се употребява със специфичното внимание на ГРУ като „ едва звено “ в този „ тим “. Още през 2018 година първо американците, а по-късно и спецслужбите а други страни назоваха поименно седем съветски хакери, които работят за ГРУ. Единият от тях – Евгений Серебряков, съгласно ФБР е старши офицер в секретната част №26165, която е конструкция от 85-и Главен център на военното разузнаване, профилирана в криптография.

 

Останалите шестима хакери също са офицери в щата на ГРУ.

Медии в Русия и в други страни назовават секретната част 29155 „ обичаните убийци на Путин “. Коментарът е непотребен.

 

Съвсем наскоро военизираните хакери ни замесиха в подготовката за взривяването на Кримския мост, а Путин назова това „ терористичен акт “ и упрекна „ забърканите “ помагачи като подкрепящи тероризма.

 

Същата хакерска група нападна преди време Президентството и други значими институции на България. Може би нашите служби се пробват да противодействат и това е секретна информация, само че българите би трябвало да бъдат успокоени, че страната взема ограничения и не се опасява от върхушката в Кремъл. Или се опасява?

 

Всеки младши шпионин ще ви каже, че групата Killnet е част от кибер оръжията на Путин против груповия Запад. Ултра наивно би било сходни „ патриоти “ да работят от Русия без поддръжката на тайните служби и на властта в Кремъл.

Путин до неотдавна се кълнеше, че държавното управление няма нищо общо с частната войска „ Вагнер “, рожба на неговия персонален другар Пригожин, само че към този момент напълно намерено я покрепя и финансира с милиони от бюджета. Killnet е същото формирование, само че на територията на кибер пространството.

 

Неморално е българските институции да си затварят очите пред офанзивите, на които е подложена страната ни от страна на Русия. Това е разпоредено от най-високо равнище – Путин и неговият кръг. Крайно време е на съображение данните, които имат нашите служби, на съветската посланичка Елеонора Митрофанова да се връчи протестна нота и да се потърси сметка за вражеските дейности против страната ни. Демонстрираната нерешителност предизвиква сходни дейности да продължат и да стават все по-брутални.

 

В момента Русия търпи провали на бойното поле, а на киберфронта може да покаже мускули. И го прави. Това е мнението на експертът по киберсигурност Спас Иванов и няма по какъв начин да не се съгласим с него. Според Иванов е допустимо Русия да готви същинска огромна хакерска офанзива, която да се прицели във значима инфраструктура като електрическата мрежа. " Трудно е да извадят сериозна инфраструктура отвън строя, само че е допустимо повтаряне на офанзивата като при пощите ", съобщи той.

 

А какво ще стане в случай че „ братушките “ решат да извадят от строя АЕЦ „ Козлодуй “? Ядреното гориво е тяхно, аварийните елементи са техни и хакерите са техни. Какво би им попречило?

 

Мълчанието след такива нагли дейности е висша форма на самоунижението.

 

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР