AT&T излезе победител в съдебен процес, подаден от известния крипто

...
AT&T излезе победител в съдебен процес, подаден от известния крипто
Коментари Харесай

AT&T спечели съдебна битка за предполагаема небрежност при хакване 

AT&T излезе победител в правосъден развой, подаден от известния крипто вложител Майкъл Терпин преди съвсем шест години.

Терпин съобщи, че е изгубил милиони в цифрови активи след хакване при замяна на SIM карти и упрекна AT&T, че не са успяли да предотвратят офанзивата и кражбата на идентичност.

Документ от Централния областен съд на Калифорния обаче демонстрира, че молбата на AT&T за систематизирано решение е била задоволена предходната седмица, което значи, че съдията се е произнесъл в интерес на телекомуникационния колос, без да е належащо да се стига до правосъден развой.

В средата на 2017 година хакерите са подкупили чиновник на AT&T, с цел да подмени настройките на SIM картата на Терпин, което им е разрешило да пренасочват позвънявания и известия към неговия телефон. След това те са съумели да нулират пароли и да изпратят 2FA известия на новия телефон, като в последна сметка са откраднали $24 милиона под формата на криптовалута .

По-късно, през 2018 година, Терпин подаде правосъден иск против AT&T, искайки обезщетение за загубата на криптовалутите, както и наказателни компенсации на обща стойност към $240 милиона. Претенциите му против компанията включваха изказвания за немарливост, нарушаване на контракта и нарушаване на Закона за връзките, наред с други.

Съдия Отис Д. Райт II в началото позволи разглеждането на някои от исковете на Терпин през февруари 2020 година, което значи, че му беше разрешено да продължи да предявява претенциите си отчасти, откакто AT&T получи отчасти отменяне.


 


По това време съдът откри, че Терпин е открил с AT&T, вследствие на които компанията може да му дължи за немарливост или нарушаване на контракт. В неотдавнашното решение обаче не бяха открити доказателства в поддръжка на претенциите на Терпин против AT&T.

Съдът постанови, че вложителя не може да се компенсира за каквито и да било вреди и че всички дати и крайни периоди по делото се анулират.

Случилото се акцентира нуждата крипто потребителите да бъдат внимателни във връзка с попечителството на активите си и да ползват подобаващи техники за ръководство на риска, като да вземем за пример потребление на голям брой подписи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР