Астрономите с точност определиха как се е оформила и еволюирала

...
Астрономите с точност определиха как се е оформила и еволюирала
Коментари Харесай

Астрономи разкриха как се е оформила нашата галактика

Астрономите с акуратност дефинираха по какъв начин се е оформила и еволюирала нашата вселена Млечния път в ранния и юношеския си стадий, употребявайки данни, получени от китайския телескоп LAMOST и спътника Gaia на Европейската галактическа организация. Това заяви Радио Китай.

В резултатите от изследването, оповестени в четвъртък в сп. “ Nature “, с доста огромна акуратност се оповестява за възрастта на към 250 000 субгигантски звезди, което демонстрира, че образуването на остарелия пълен диск на галактиката е почнало преди почти 13 милиарда години, единствено 800 милиона години след Големия гърмеж.

Сян Маошън и Ханс-Уолтър Рикс от Института по астрономия проучват милиони звездни спектри, следени от LAMOST, както и местоположението и придвижването на 1,4 милиарда звезди, предоставени от Gaia.

Откритията им демонстрират, че разрастването на галактиката може да бъде разграничено на два интервала – по-ранния от преди 13 милиарда години до 8 милиона години, когато се оформят звездният ореол и дебелият диск, и по-късен, когато се образува тънкият диск.

Повечето от звездите в дебелия диск са се образували преди към 11 милиона години, когато останките от галактиката джудже се сливат с нашата и прибавят най-малко осем кълбовидни купола дружно с 50 милиарда слънчеви маси от звезди, газ и тъмна материя. „ Възрастта, съставът и придвижването на тези звезди са знак за динамичните процеси във образуването на нашата вселена “, показват астрономите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР