Астрономическата пролет наближава, а с нея и съпътстващите признаци на

...
Астрономическата пролет наближава, а с нея и съпътстващите признаци на
Коментари Харесай

Д-р Райна Стоянова: С интравенозните терапии лесно преодоляваме пролетната умора

Астрономическата пролет наближава, а с нея и съпътстващите признаци на пролетна отмалялост. Какво да създадем, с цел да преодолеем възприятието на изнемощялост и неналичието на предпочитание за физическа и умствена интензивност?

„ Пролетната отмалялост е обвързвана със промяната на сезоните, с смяната в атмосферното налягане, с смяната в климатичните условия, със слънцестоенето. Всичко това води до стрес за организма. Изведнъж започваме да се замисляме и за насъбраните през зимата килограми – и започваме да желаеме да редуцираме и поправяме тежестта си. Това също способства за по-голям стрес “, разяснява пред bTV експертът по Ендокринология и заболявания на обмяната доктор Райна Стоянова.

Хората не би трябвало да мислят, че е неприятно да ядат. Няма неприятна храна, разяснява Ипократис Пападимитракос

“Всички сме изтощени в всекидневието, в което живеем, само че междинните сезони са в действителност предизвикателство за организма – есента и пролетта са такива “, добави още тя.

„ Дължината на деня е обвързвана с циркадните ритми в тялото. Ритъмът ден нощ – бодърстването и спането, се трансформират като дълготрайност. Светлата част на деня се усилва, това надлежно провокира хормонални промени в нашето тяло на епифизата, на хипофизата. Процесът на акомодация сигурно стресира тялото “, разяснява доктор Стоянова.

Проблем имат 32% от децата сред 5 и 19 години у нас

„ Много е претенциозно да се преодолява всичко посредством храненето. В допълнение бихме могли да си помогнем посредством положително и уравновесено хранене. Сезонните плодове и зеленчуци са тези, на които можем да наблегнем – те са източници на витамини и минерали. Ако страдаме от някакво заболяване, имаме анемия, или сме бременни и кърмим – тогава може да се наложи и банкет на добавки или спомагателни медикаменти “, съобщи още експертът.

Проф. Донка Байкова посъветва да не се лишаваме от разнообразно хранене, с цел да се усещаме тонизирани и здрави

“Интравенозните лечения са способ, посредством който елементарно можем да преодолеем пролетната отмалялост и изобщо всевъзможен тип отмалялост. По венозен път се вкарват в тялото разнообразни потребни субстанции, лекарствени молекули, антиоксиданти, витамини и минерали. Това е по-ефективният вид от приема на хапчета. Това е строго лекарска процедура, която би трябвало да се прави от екип ендокринолог и анестезиолог. Тук даже ендокринологът не е толкоз наложителен, колкото анестезиологът. Процедурата въпреки всичко крие своите рискове и би трябвало да сме деликатни, сигурно обаче е доста по-ефективна от приема на добавки “, изясни доктор Райна Стоянова.

Изкуствените оцветители, ароматизаторите и емулгаторите работят като лепило

" Очаквайки пролетната отмалялост, можем да променим навиците си. Сънят е най-безплатният потребен фактор, който можем да променим в всекидневието ни. Добре е да се спи сред 6 и 8 часа. Не е значимо толкоз какъв брой спим, а какво е времето, което прекарваме в първокласен сън ", уточни още той.

Тя добави, че заспиването с телефон в ръка и синята светлина от екрана утежнява съня. Препоръчително е два часа преди лягане, да оставим телефоните си настрана. Сред факторите, които пречат на съня - са късното хранене и приемът на алкохол.

Какво е общото сред баницата и фитнеса?

" След 30-годишна възраст всички започваме да губим от мускулатурата си и всички би трябвало целеустремено да се движим повече ", изясни здравният експерт.

Какво още разяснява доктор Райна Стоянова - чуйте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР