Астрономи, използващи Vatican Advanced Technology Telescope (VATT), който се намира

...
Астрономи, използващи Vatican Advanced Technology Telescope (VATT), който се намира
Коментари Харесай

Откриха мистериозен обект зад Нептун

Астрономи, употребяващи Vatican Advanced Technology Telescope (VATT), който се намира в Аризона (САЩ), откриха мистериозно галактическо тяло оттатък Нептун.

Обектът е наименуван 2021 XD7. Необходими са 286 години, с цел да извърши един оборот към Слънцето. Учените допускат, че откритият галактически обект е по-малък от Нептун.

Смята се, че новото изобретение е доближило специалистите до мистериозната планета Девет, за която се допуска, че се крие в самия завършек на Слънчевата система, оповестява Daily Mail, представен от БЛИЦ.

2021 XD7 има много странна орбита. Тя е доста по-наклонена встрани от орбитата на Марс или Земята. Учените допускат, че благодарение на този галактически обект ще бъде допустимо да се открие мистериозната Девета планета.

Те също по този начин имат вяра, че орбитите на тези обекти, които се намират по-близо до краищата на Слънчевата система, са наранени от гравитацията на мистериозната планета.

Експертите настояват, че тя може да е 4 пъти по-голяма от Земята, а масата ѝ надвишава масата на нашата планета с 10 пъти. Само такива размери могат да обяснят за какво ледените тела оттатък Нептун имат такава траектория на полета.

Има също по този начин догатки, че Планета Девет има голяма орбита. За един оборот към Слънцето може да са нужни 10-20 хиляди години.

През 2021 година астрономите оповестиха, че може да има друга планета на разстояние от 75 милиарда километра от Слънцето. Обсерваторията Вера Рубин, която ще стартира работа едвам през 2023 година в Чили, ще може да помогне по този въпрос.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР