Астрофизиците твърдят, че концепцията за изграждане на космически асансьор е

...
Астрофизиците твърдят, че концепцията за изграждане на космически асансьор е
Коментари Харесай

Учени предлагат линия между Луната и Земята

Астрофизиците настояват, че концепцията за създаване на галактически асансьор е допустима с днешните технологии, написа sciencealert.com  Излизането на галактически кораби в извънземна орбита е скъпо и мъчно начинание. Затова учените не престават да се връщат към концепцията за галактически асансьор, който също няма да е на ниска цена.
Но и тази идея към този момент е изменена. „ Вместо да изграждате галактически асансьор от Земята, постройте „ галактическа линия “ надолу от Луната “, споделят астрофизиците Зефир Пенойре от университета в Кеймбридж във Англия и Емили Сандфорд от Колумбийския университет в Ню Йорк.
Според техните калкулации да се направи сходна структура е механически и стопански допустимо с инструментите и материалите, с които учените разполагат през днешния ден.Предимството на галактическата линия пред галактическия асансьор е, че тя ще обикаля към Земята, тъй като ще бъде прикрепена към Луната, а това значи по-малко напрежение, идващо от центробежни сили.
Хипотетичният план възнамерява линията да е на геостационарна орбита - на към 42 164 километра над повърхността - подготвена да придвижи каквото е належащо до други региони на космоса.
„ Разработвайки линия,  „ закотвена " на Луната, можем да изградим постоянен, пристъпен кабел, допускащ свободно придвижване от наоколо до Земята до повърхността на Луната “, пишат Пенойре и Сандфорд в своята научна обява. Според тях това би понижило горивото, належащо за постигане повърхността на Луната до една трета от настоящата стойност.
„ Най-важното е, че супер издръжливите материали, които към този момент имаме, в това число въглеродният полимер Zylon, биха работили по този сюжет “, прецизират учените.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР