Асоциацията за защита на потребителите (АЗП) призова потребителите да бъдат

...
Асоциацията за защита на потребителите (АЗП) призова потребителите да бъдат
Коментари Харесай

АЗП: Потребителите да внимават с намаленията на Черния петък

Асоциацията за отбрана на потребителите (АЗП) прикани потребителите да бъдат деликатни, в случай че решат да се възползват от пониженията по време на акцията " Черен петък ", написа economic.bg. 

" Получихме голям брой сигнали за подправени отстъпки, които търговците афишират, само че в действителност се оказва, че са търговски трикове. Редовна процедура е да се афишират понижения, които доближават до 70-80%. Когато обаче клиентът влезе в комерсиалния обект, открива, че понижението важи за 2-3 продукта, които на процедура са в разпродажба ", означават от Асоциацията. 

При интернет търговията потребителите е добре да си създадат авансово изследване за цените на стоките, които съставляват интерес за тях, с цел да избегнат клопката на фиктивните понижения. Много е значимо да правят своите покупки от одобрени online-магазини, които подсигуряват оригиналността и произхода на продуктите. В Асоциацията за отбрана на потребителите има получени сигнали най-вече против уеб сайтове за козметика и парфюми, които доставят реплики, а популяризират стоката си за истинска.

Потребителите би трябвало да бъдат изключително деликатни в случай че решат да се възползват от промоционални бързи заеми. По време на празници компаниите употребяват празничното въодушевление на хората, като оферират на пръв взор „ преференциални “ заеми. Впоследствие обаче лихвите по тези заеми се оказват доста по-високи от междинните за пазара. Нуждата кара хората да теглят заеми, достигащи до 5 000 лв., а напоследък има и предложения за 10 000 лв. единствено против персонална карта и то в границите на един час. Предвид множеството случаи на жители, подписали непринудено контракти за заеми със съмнителни компании и лихвари, към този момент е време те да изискват повече информация, преди да подхващат дейности, поучават от АЗП.

Гражданите би трябвало да слагат под подозрение разгласи за заеми единствено против персонална карта и без потвърден приход. Такива предложения никога не са преференциални, те са капан за наивници. След време идват събирачите на задължения, а както знаем в България бизнесът със събиране на отговорности към момента не е законово регламентиран.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР