Асоциацията за свободен театър и Сцена Дерида“ организират форума Независимата

...
Асоциацията за свободен театър и Сцена Дерида“ организират форума Независимата
Коментари Харесай

Двудневен форум събира независими артисти и културни институции


Асоциацията за свободен спектакъл и Сцена „ Дерида “ провеждат форума „ Независимата сцена - тук и в този момент ” с поредност от диалози за провокациите, нуждите и минусите на самостоятелния изпълнителски бранш.

 Форумът има за цел да запълни една липса в региона на общуването сред самостоятелните актьори, както и с институциите през последните няколко години, изясни пред Радио София Стефан Прохоров . Той е ръководител на Асоциацията за свободен спектакъл - браншова организация на самостоятелните изпълнителски изкуства в България, включващи всевъзможни нови, забавни, разнообразни и напредничави художествени форми, които рядко можем да забележим на държавна сцена.

„ Пандемията сподели смисъла на самостоятелните актьори . А постоянно провокациите пред тях елементарно и ефикасно могат да бъдат преодолени, стига да има схващане и изясненост от другите страни, забъркани в същностното развиване на този културен бранш. “

По думите на Прохоров сега в България интензивно работят над 2000 самостоятелни актьори .

Форумът е очакван за 29 и 30 януари от 10.00 до 14.00 ч. и в него – в пространството на Сцена „ Дерида “, ще вземат участие представители на самостоятелната изпълнителска сцена - актьори, мениджъри, продуценти, специалисти и други, дружно ще се опитат да формулират съответните потребности, преимущества и дефекти на свободната сцена и да дадат съответни оферти за подобряването на средата с образци от локалния подтекст и интернационалните положителни практики в региона.

Участие са удостоверили и от Министерството на културата, Столичната община и други институции.

За повече информация по програмата чуйте диалога на Яна Спиридонова .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР