Асоциацията на туроператорите на Русия (АТОР) поиска от властите в

...
Асоциацията на туроператорите на Русия (АТОР) поиска от властите в
Коментари Харесай

Руските туроператори искат отваряне на границите с България и други държави

Асоциацията на туроператорите на Русия (АТОР) изиска от управляващите в Москва да възстановят въздушния трафик с страни, които са „ всеобщи туристически дестинации “. Тя предлага да се отворят граници със страни, които са търсени измежду съветските туристи и които са подготвени да ги посрещнат без условие за карантина. Сред тях са България, Турция, Кипър, Гърция, Египет, Хърватия, Черна гора и Тунис, оповестява.

Апелът е изпратен до ръководителя на щаба за битка с ковид, вицепремиера Татяна Голикова. АТОР заяви, че затварянето на Турция е довело до увеличение на отговорностите на туроператорите към туристите до 44 милиарда рубли. „ Около 1,3 милиона души не могат да осъществят почивката си по аргументи отвън техния надзор или този на туристическата промишленост “, се споделя в писмото. Aсоциацията счита, че туристическата промишленост в Русия във връзка с размера на неизпълнените отговорности се е върнала към индикаторите от пролетта на 2020 година

„ Отварянето на всеобщи направления ще бъде безвредно, в това число въз основа на епидемиологичните критерии на самия щаб. В последна сметка обстановката в „ затворените “ страни през днешния ден наподобява по-добре, в сравнение с в „ отворените “, където съветските туристи в този момент летят “, се споделя в изказването на AТОР. Асоциацията има вяра, че възобновяването на полетите ще подтиква процеса на имунизация против COVID-19 в Русия, защото за имунизираните има специфични условия за влизане.

Според АТОР от Русия може да се лети до 21 страни. 11 от тях имат „ релативно огромно търсене “, само че те остават лимитирани във връзка с „ количеството превоз “. Туроператорите означават, че по-малко от 10% от офертите от 2019 година са налични за съветските туристи.

Анкета на ATOР сподели, че единствено 3% от руснаците, които не могат да отпътуват от Русия заради нови ограничавания, обмислят да трансферират ваканцията си в съветски курорти. 72% са решили да изчакат възобновяването на полетите, а 26% са избрали други страни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР