Асоциацията на прокурорите в България изрази своята солидарност и подкрепа

...
Асоциацията на прокурорите в България изрази своята солидарност и подкрепа
Коментари Харесай

Асоциацията на прокурорите плътно зад Ангел Кънев

Асоциацията на прокурорите в България изрази своята взаимност и поддръжка към магистрата от Специализираната прокуратура, към който беше отправена опасност за ликвидиране . Те показаха позицията си с публично мнение, оповестено на техния уебсайт.

Макар и през вчерашния ден прокуратурата да не разгласява името на магистрата, стана ясно, че това е Ангел Кънев. Той е прокурор от Специализирана прокуратура, който следи знакови каузи като тези против Васил Божков, братя Бобокови и Миню Стайков.

Според Асоциацията на прокурорите сходен вид напън против магистратите е в цялостно несъгласие с европейските полезности . АПБ се опълчва твърдо на всяка форма на принуждение и опити за напън, които биха попречили на осъществяването на служебните отговорности на прокурорите и магистратите.

Асоциацията дефинира като стеснителен обстоятелството, че случая касае настоящ прокурор, който следи знакови каузи с публичен интерес. В мнението се споделя, че този акт цели да провали тези правосъдни производства.

АПБ прикани към законосъобразно, професионално и отговорно държание от страна на всички държавни органи, ангажирани в битката с престъпността, както и към социална непоносимост към сходни уродливи прояви!

Припомняме, че прокурорът от профилирана прокуратура Ангел Кънев получи книжен плик, без разказан адресант, съдържащ патрон, бележки и отрязъци от вестници със заплашителни слова. Пликът бе открит в кабинета на магистрата в постройката на Специализирана прокуратура.

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева съобщи, че натискът върху прокуратурата към този момент е придобил престъпен темперамент.
 Сийка Милева: Натискът против прокуратурата закупи престъпен темперамент
Сийка Милева: Натискът против прокуратурата закупи престъпен темперамент

Целта е магистратите да се опасяват да извършват своите служебни задължения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР