Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) наложи 8-седмична санкция на Александър

...
Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) наложи 8-седмична санкция на Александър
Коментари Харесай

Зверев получи нова глоба и условно изваждане от турнири за осем седмици

Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) наложи 8-седмична глоба на Александър Зверев след дисквалификацията му от турурнира в Акапулко. Германецът беше изхвърлен от АТП 500 конкуренцията в края на февруари поради гневни прояви.

След края на мач в шампионата на двойки, вместо да поздрави рефера Алесандро Германи Зверев удари с ракетата си по неговия стол.

Веднага след шампионата Зверев беше санкциониран с 40 хиляди $ от АТП, а извоюваните от него точки и 31 хиляди $ от наградния фонд му бяха отнети. В понеделник вечер организацията заяви, че е преразгледала случая и е взела ново решение.

"След изработен обзор на обстановката и разбор взехме решение да глобим Александър Зверев с спомагателни 25 хиляди $ и да му наложим 8-седмична възбрана за присъединяване във всички шампионати на АТП ", се споделя в известие.

Санкцията на германеца обаче е условна, като може да стане ефикасна само в случай че той има нова демонстрация на неспортсменско държание в интервала на пробация, който е до 23 февруари 2023 година
Случката със Зверев провокира доста мнения, в това число и от носителката на 23 трофеи от Големия шлем Серена Уилямс. Американката разгласи, че "ако тя е била на мястото на Зверев е щяла да бъде в пандиза ".

До момента най-голямата глоба за изваждане от шампионати беше наложена на Ник Кириос през 2019 година Тогава той обиди съдията на стола и счупи две ракети, за което беше санкциониран със 113 хиляди $, а след преразглеждане с още 25 хиляди и 16-седмична условна възбрана.

Подобно наказване имаше и за Фабио Фонини след непристоен език към съдията на стола по време на US Open 2017. Италианецът беше застрашен с изхвърляне от два шампионата от Големия шлем, само че глобата му не стане ефикасна.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР