Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти поиска оставка на

...
Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти поиска оставка на
Коментари Харесай

Организации в туризма против оставката на Ангелкова

Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници изиска оставка на Николина Ангелкова поради "липса на професионални пълномощия и административен потенциал за справяне със задълбочаващите се проблеми на българския туризъм. "

Според туроператорите данните за броя на непознатите туристи се преувеличават, националната туристическа реклама е лишена от стратегическа визия, туристическият маркетинг е безреден, липсват и маркетингови интензивности в мобилни формати и в обществени платформи.

Членът на управителния съвет на АБТТА Димитър Попов повтори по Българска национална телевизия причините за оставката като разясни, че разнобоят идва от разнопосочните ползи - занимаващите се с организация на екскурзии в чужбина туроператори са безразлични към обстановката в страната и даже печелят, в случай че българите пътуват повече в чужбина.

Той сподели, че в министерството щатът е над 100 души, които би трябвало да се занимават с маркетинг и реклама, само че не го вършат. Общо 40 хиляди лева били дадени за образование на чиновниците по британски и съветски език вместо да се назначат хора, които владеят тези езици.

Членовете на асоциацията имат подозрения за корупция и поради изливането на средства към един съответен туроператор, който да води туристи в България, при харченето на пари за реклама и забавянето на системата за единна туристическа информация, която би поставила завършек на необявените нощувки.

Подкрепа за министър Ангелкова

Националният ръб по туризъм поддържа напъните на Министерството на туризма в нелеката задача за позициониране на България като все по-разпознаваема и приветлива туристическа дестинация на европейския и международния туристически пазар, се отбелязва в позицията. Бордът афишира, че работи чудесно с министъра и държавното управление в решаването на комплицираните проблеми.

"Смятаме, че е извънредно несвоевременно да се желаят оставки тъкмо когато следва да се създават основни промени в законодателството на туризма ", се показва в декларация на управителния съвет на Националния ръб по туризъм.

Преди тях и друга организация на туроператорите - БАТА, се разграничи от желаната оставка.

Българският съюз по балнеология и СПА туризъм също изрично афишира поддръжката си към активността на Министерството на туризма и министър Николина Ангелкова. Те стимулират позицията си, че измежду целите на министерството е позиционирането на страната като целогодишна туристическа дестинация с акцент върху балнео- и СПА туризма.

Усилията на ведомството довели до смяна на необятно публикуваното мнение, че страната е сезонна дестинация, позната единствено с летния морски и зимен туристически артикул.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР