Асоциация на младите учени“ ви кани да се включите в

...
Асоциация на младите учени“ ви кани да се включите в
Коментари Харесай

ИУ - Варна ще бъде домакин на среща между млади учени, бизнеса и администрацията.

„ Асоциация на младите учени “ ви кани да се включите в осъществяването на план „ Гласът на младите откриватели “, финансиран от стратегия „ Еразъм+ “ на Европейски Съюз. Проектните действия ще се състоят на 27 Май в гр. Варна, от 09:30 часа на адрес - Икономически университет - Варна, бул. " Княз Борис I " 77, Варна 9002 Зала: 320, в главната постройка на ИУ-Варна

Целевите групи на плана са: млади откриватели на възраст сред 15-29 години; представители на държавни институции; университети; СТЕМ училища; бизнеса; стартъп общността; гражданския сектор; научни организации и други заинтригувани страни.

Основната цел на плана е да ускори съдействието сред младите откриватели в страната, посредством разработване на платформа за цифрово съдействие сред тях. В плановите действия се плануват модули за създаване на тласъци, насърчаващи младите откриватели да продължат своето кариерно развиване в академичната сфера и опциите за финансиране на техни планови хрумвания.

Чрез ролеви игри, предопределени за участниците, ще се даде опция да споделят своите визии, оферти и хрумвания за възстановяване на опциите за „ правене на просвета “ в България.

Ще бъдат разисквани потребни и сполучливи европейски модели/практики за съдействие сред страната, бизнеса, образованието и просвета, както и прехвърлянето на нововъведения и технологии от науката към бизнеса.

Всичките оферти и отзиви ще бъдат оценени и синтезирани във заключителен отчет, за възстановяване и рационализиране на информационния баланс сред просвета – държава- бизнес. Докладът ще бъде показан пред държавни институции, които са ангажирани с вярното действие на този развой – Народно Събрание, Министерството на образованието и науката, Министерството на нововъведенията и растежа и други заинтригувани страни.

Ако сте на възраст сред 15-29 години и желаете Вашият глас да бъде чут. Ако желаете да сте индивид, а не просто обект на политики, то това е Вашата платформа.

Попълнете цифровата анкетна карта, която ще послужи за асортимент на участниците в интензивностите по плана.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР