Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) подписа във вторник

...
Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) подписа във вторник
Коментари Харесай

Българските работодатели подписаха споразумение за сътрудничество с арменските си колеги

Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) подписа във вторник съглашение за съдействие с Републиканския съюз на работодателите на Армения (РСРА). Меморандумът за съгласие беше подписан от проф. Богдан Угърчински, член на Националния съвет на АИКБ и Гагик Макарян, президент на РСРА. Събитието се организира в границите на визитата на публична делегация, предвождана от президента на Република България господин Румен Радев в Република Армения.

Двете работодателски организации ще обменят ноу-хау, положителни практики и ще си сътрудничат за увеличение на размера на двустранната търговия и взаимните вложения в областта на промишленото произвеждане, технологиите и други Като една от най-приоритетните сфери за подпомагане бе обрисувано машиностроенето. АИКБ и РСРА ще спомагат и за провеждането на бизнес срещи сред български и арменски компании. Страните ще вземат участие интензивно в процеса на продан на работна ръка от Армения в България, както и в областта на образованието. Това ще даде спомагателна опция за обезпечаване на фрагменти за браншове от стопанската система на България, в които има дефицит на работната мощ в осъществяване на Спогодбата за контролиране на трудовата миграция сред България и Армения.

С подписаното съглашение АИКБ уголемява съдействието си с работодателски организации отвън Европейския съюз. АИКБ е най-представителната организация на работодателите на национално ниво, представляваща 3/4 от икономическите действия и над 10 000 компании.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР