Ashes (1895) by Edvard Munch Основата на доброто здраве се

...
Ashes (1895) by Edvard Munch Основата на доброто здраве се
Коментари Харесай

Негативните реакции и черти на характера създават основата за болестта ♥ Ноел БАТЪН

 Ashes (1895) by Edvard Munch

Основата на положителното здраве се основава в детството

Когато в детството посредством постоянен и проведен метод на живот се откри естественото и самостоятелно действие на хормоналните реакции на биологичния ни часовник, ние построяваме доста постоянна и мощна основа за положително здраве и в по – късните години на живота си. Редовното хранене по три пъти дневно в „ откритото всекидневно време за хранене ”, почивката и отпущането след залез слънце и избягването на всякаква наложителна работа и ангажиращи занимания през един цялостен ден от седмицата е единствено началото. Ние се нуждаем и от умения да управляваме парите, да  почитаме потребностите и потребностите на колегата и хората към нас и да поддържаме надзор върху всички други аспекти на физическите ни преживявания. Всички наши страхове и отрицателни усеща като “тревога, възприятие на виновност, неспокойствие, яд, колебливост, нерешителност и ниско самочувствие, и други ” произлизат от неналичието на дарба и възпитаване на привички в тези области и всички те способстват за разстройството на навиците ни и режима ни на сън, заложени в биологичния часовник. Подобряването на тези привички зависи от решителността и волята ни да се променим, до момента в който растем и узряваме.

Негативните реакции и черти на характера основават основата за заболяването

В здравната просвета е от дълго време потвърдено, че постоянното проявление на някоя тези отрицателни черти на характера унищожава здравословните хормонални реакции, които поддържат прелестния сън, ефикасната митоза (възстановяването на организма посредством делението на клетките) и съвършеното здраве. Честността, чистата съвест и силата на характера също поддържат прелестния сън и съвършеното здраве.

За да създадем фина конфигурация на функционалностите на биологичния ни часовник и хормоналното обособяване, би трябвало освен да организираме седмичната и всекидневната си стратегия, а също да премахнем всякакво отрицателно отношение, както от нашите реакции и мисли за протичащото ни се, по този начин и от проектите за живота ни. Извън и с изключение на тези основни предпоставки, ние би трябвало да живеем със спокоен разум, а за това е нужна почтеност, насърчаване и помагане на другите и силата да отстояваме и да се борим за правотата и справедливостта, с цел да спечелва положителното.

Когато сме изпълнени с позитивни и съзидателни мисли в тези области, ние подтикваме позитивни и съзидателни хормонални реакции вътре в нас, пораждащи най – положителния сън и сила за нас.

Самодисциплината оказва помощ на естествената функционалност на биологичния ни часовник

Ако би трябвало да опишем с една дума метода за постигането на прелестен и пълностоен сън, цялостно задоволство и благополучие, това е думата „ дисциплинираност ”. Самото изговаряне на думата ни кара да осъзнаем къде би трябвало да използван метода на дисциплината, която ще докара до нашия триумф в живота. Много хора не осъзнават, че развиването и на най-злокобната и смъртоносна болест може да бъде преобърнато посредством самодисциплина в нужните области на личността ни и съответните реакции на характера ни. Ние изпитваме голямо възприятие на горделивост и удовлетворение, когато се надигнем против нашите страхове и се борим с неналичието на умеене да откриваме живота за самите себе си и да отстояваме правдата. В резултат на такива позитивни промени можем доста елементарно да съвместим най-дълбокия си сън с една самодоволна усмивка на горделивост, която има доста по-стимулиращ резултат от сънотворните хапчета или алкохола. (Смисълът и смисъла на думите, които са свързани с заболявания, поддържат тази теза. Думата безпокойствие /означаваща липса на покой/, е синоним на душевно и прочувствено разстройство, т.е. заболяване /на британски думата „ disease ” означаваща болест е формирана от думата „ ease ”, означаваща покой, лекост, и от представката „ dis ”, означаваща отричане, липса/. Ремисия, което е термин за намаляване и задържане на заболяването при рака, на британски значи „ помилван, амнистия ”. Самонаказването е непринудено самоосъждане на наказване и е избран аспект на заболяване посредством приемане на обвиняване и възприятие на вина).

Паметта на функционалностите на биологичния ни часовник би трябвало да бъде непрекъснато зареждана със мощ

Хормоналната реакция на биологичния часовник би трябвало да бъде подкрепяна и подсилвана от нашите умения за образуване на всекидневието ни и непрестанен възторг за живот съгласно природата. Постоянното изпълване с позитивни мисли на обич към живота, постоянното хранете три пъти дневно в „ подобаващите часове за хранене ”, цялостната отмора в един избран ден от седмицата и усъвършенстването на уменията ни да реализираме задачите си – всички тези фактори способстват за ефикасното действие на биологичния часовник. (Само при съществуването на тези позитивни условия ние ще се радваме на пълностоен сън и енергия). Навиците, които си построяваме, се трансформират в основните модели на биологичния ни часовник, и влияат на множеството хормонални реакции в нашето тяло и разум, като по този метод влияят на съня ни, на нашето здравословно и прочувствено положение. Мислите и навиците непрестанно влияят на всеки от трите аспекта на Триединството на нашето човешко създание (дух, душа и тяло), и с цел да реализираме пълностоен сън, сила и благополучие, ние би трябвало да мисли положително във всички свързани с тях аспекти на живота.

Отрицателните отзиви, които показваме за самите себе си, пречат на действието на биологичния часовник

Всеки от нас има способността да намали или да усъвършенства успеваемостта на функционалностите на нашия разум и тяло посредством свойствата на биологичния ни часовник, само че в доста случаи ние несъзнателно и инцидентно обезсърчаваме и пречим на нашите благоприятни условия. Например, човек непрекъснато повтарящ изречението: „ Никога не съм можел да устоя да плавам в студена вода ” ще задържи и попречва естествените реакции на биологичния часовник. Това негативно изказване ще спре биологичния часовник да усили отделянето на простагландин и хистамин сега, когато този човек мисли за плуване в студена вода. Повтарям още един път, че това просто е реакция на правилото „ поискай и ще получиш ”. Има голям брой хормони, виновни за паметта, и в случай че постоянно повтаряме изречение като „ Имам извънредно слаба памет ”, ние в действителност обезкуражаваме мозъка си и му пречим да употребява тези хормони. (Всяка позитивна реакция в нас разчита на позитивното ни отношение и подход).

Положителните мисли и дисциплината могат да подобрят успеваемостта на отделянето на хормони в нашия организъм

Единственият метод, по който можем да подобрим нашите функционалности за обособяване на хормони, е посредством подобряването на нашия темперамент и привички и стимулирането на прочувственото ни задоволство. Първоначално повтарящият се режим на животоподдържащите ни функционалности е заимствуван от гените на нашите родители и от звуковите и времевите механизми на организма на майка ни, когато ни е отглеждала в утробата си. От този миг нататък обаче, тези функционалности и режимът на действието им зависят от навиците, които избираме и съблюдаваме през всеки интервал по-дълъг от дванадесет месеца. Ако нашите гени и режим на обособяване на хормони не можеха да бъдат повлияни от такива фактори, ние нямаше да можем да преодоляваме такива положения като алкохолизма и да подобряваме здравето и положителното положение на организма си посредством самодисциплина.

Нашата дисциплина при смяната на отношението и характера ни може да промени самата конструкция на имунната ни система

Повечето хора са с усещането, че в нашия организъм има избран ген, който провокира рак, сърдечни удари или даже алкохолизъм и прочувствени разстройства, като депресията и други, т.е. че в нас самите е заложено „ семето “ да носим товара на такива несгоди и беди за цялостен живот. Аз мисля обаче, че всичко в нашия организъм се въздейства от „ мисленето и самодисциплината ”, даже имунната конструкция на нашите наследствени гени. Повечето хора считат, че гените не могат да се трансформират, само че все пак е потвърдено научно, че генният код на кръвния серум от една имунна система може да се промени и да го трансформира в различен серум.

Избрано от: „ Прекрасен сън - изобилие от сила “, Ноел Батън
Картина: Ashes (1895) by Edvard Munch

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР