Асеновград. Възражда се пешеходният туризъм на територията на община Асеновград.

...
Асеновград. Възражда се пешеходният туризъм на територията на община Асеновград.
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев, ОП „Туризъм“ – Асеновград: Възражда се пешеходният туризъм на територията на общината, броят на чуждестранните туристи се увеличава

Асеновград. Възражда се пешеходният туризъм на територията на община Асеновград. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пловдив Ивайло Мирчев, специалист в Оперативна програма „ Туризъм “ в Асеновград. По думите му хората на драго сърце възнамеряват дните си, с цел да могат да посетят забележителностите в Асеновград и да се разхладят в летните горещини. „ По традиция има засилен интерес към скалните светилища Белинташ и Караджов камък, също към манастир „ Св. Троица “ в Кръстова гора. Смело може да отбележим, че пешеходните туристи се завръщат на територията на Асеновград “, означи Ивайло Мирчев.
Той уточни също, че броят на задграничните туристи, посещаващи Асеновград, бележи растеж. „ Традиционен е ползата към Асеновград на православните туристи, включително рускоговорящи, румънски, гръцки и сръбски туристи. Отчита се резистентност в броя на непознатите туристи, като главният миг при визитите им в нашата община е поклонническия и културно-историческия туризъм “, изясни специалистът от Оперативна програма „ Туризъм “ в Асеновград. Ивайло Мирчев сподели още, че се чака забележителен туристопоток по отношение на Успение Богородично и празника на Бачковския манастир на 15 август, също и във връзка Кръстовден и празника на храм „ Св. Троица “ в Кръстова гора на 14 септември.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР