Асеновград остава под засилено полицейско присъствие след случай на ромско

...
Асеновград остава под засилено полицейско присъствие след случай на ромско
Коментари Харесай

Случай на насилие в Асеновград ескалира в протести и засилено полицейско присъствие

Асеновград остава под засилено полицейско наличие след случай на ромско принуждение против деца спортисти и последвалия нощес цивилен митинг, заяви БНР.

В понеделник група роми атакува с камъни и колове състезатели и треньори въз основата по гребане на язовира. Малко по-късно спорът се придвижи пред болничното заведение в Асеновград, където групата на нападателите се усили, а с това и заканите за побой и гибел, осведоми Българска телеграфна агенция.

На митинга нощес се събраха над 2 хиляди души, които потеглиха на шествие към постройката на общината в Асеновград, заяви в репортаж Нова телевизия. Сред тях имаше доста майки с дребни деца, само че и близо 100 рокери, част от които от други обитаеми места. Гражданите престояха към 10 минути пред постройката на общината, след което уредниците на митинга оповестиха неговия край.

Вместо да се разпилян обаче стотици протестиращи се насочиха към ромската махала, атакувайки по пътя си група роми. В последна сметка походът беше спрян от полицията.

Други ядосани жители се събраха към постройката на полицейското ръководство, където с обвиняване за безчинство са арестувани 8 души за побоя над учениците.

Подстъпите към ромската махалата са блокирани от полицията и елементи на жандармерията. Очаква се довечера да има ново шествие, осведоми БНР.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР