Асеновград. Жителите на Асеновград се поклониха пред паметта на загиналите

...
Асеновград. Жителите на Асеновград се поклониха пред паметта на загиналите
Коментари Харесай

Пловдив: Асеновград се поклони пред паметта на загиналите за Освобождението на България

Асеновград. Жителите на Асеновград се поклониха пред паметта на починалите за Освобождението на България. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от отдел „ Връзки с обществеността “ на Общината. Честването на Националния празник в Асеновград стартира с панихида в памет на починалите за Освобождението на България и поднасяне на цветя на гроба на прапоршчик Вишняков в храм „ Св. Димитър ”. Заупокойна литургия за починалите и отдали живота си за нашата независимост отслужи архиерейският наместник стафрофорен свещеноиконом Йордан и свещеници от Асеновградска духовна околия. Цветя на паметника поставиха кметът доктор Емил Караиванов, националният представител от Асеновград Манол Генов, ръководителят на Общинския съвет Драгомир Георгиев, общински съветници, културни институции, неправителствени организации и жители.
„ Трети март е част от нашата национална еднаквост с развети трикольори, освен пред постройките на институциите, само че и пред домовете ни, както и осъзнаването да се приемем за равни и пълноценни между тях като етнос, религия и такъми на специалности и стандарти “, сподели кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов пред своите съграждани във връзка Националния празник на България.
Празникът продължи на пл. „ Акад. Н. Хайтов ”, където бе издигната почетна рота от военно формирование 24490 в Асеновград. Строят одобри зам.- командирът на поделението подполковник Красимир Ташев. Националния байрак бе повдигнат под съпровода на химна на България. Програмата на площада приключи със спектакъла „ Майка България ” в осъществяване на фолклорен ансамбъл„ Тракия ”. От 17.00 часа още веднъж на пл. „ Акад. Н. Хайтов ” ще се извие празнично хоро с Виевската фолк група, което ще приключи с празнични илюминации.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР