Асеновец финишира на осмо място в току що приключилия сезон

...
Асеновец финишира на осмо място в току що приключилия сезон
Коментари Харесай

Асеновец стартира ударно, но намали темпото през пролетта

Асеновец финишира на осмо място в одеве завършилия сезон на Югоизточната Трета лига. През есента, тима разсъни спомените за славните години на футбола в Асеновград. Не съумя обаче да продължи в същото вихрено движение и напролет. Защо се получи по този начин, пред Sportal.bg разкри играещия треньор Веселин Филипов. 

„ Смятам, че се представихме добре в извънредно оспорвано състезание като миналото. Осмата позиция в класирането е действителна. Можеше по-напред, само че и по-назад. Различно лице показахме в полусезоните. Есенният е най-успешния за тима в интервала от през днешния ден обратно доникъде на 80-те години на предишния век, когато Асеновец играеше във второто равнище на родния футбол – тогавашната Б група. Настоящият състав е един от най-силните на клуба от оня отдалечен интервал до през днешния ден. Успехът ни се дължи упоритост, дух, голямо предпочитание и несъмнено на добър тим от локални момчета. Разполагахме и с задоволително на брой футболисти. Надскочихме финансовите благоприятни условия на клуба и упованията. Завършихме 2022 година на 4 точки от върха в класирането. Със започването на пролетния полусезон ни връхлетяха травми, които извадиха от терена някои състезатели до края на сезона. Винаги имаме неприятности, когато някои момчета отсъстват. Тези кадрови проблеми оказаха огромно отрицателно въздействие. За мачовете се събирахме по 13-14 футболисти. Всичко това се отрази на резултатите и класирането ни. И разумно слязохме надолу напролет “.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР