“Асен Василев става за социален министър, но не и за

...
“Асен Василев става за социален министър, но не и за
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Асен Василев става за социален министър, а не за финансов


“Асен Василев става за обществен министър, само че не и за финансов ”, сподели някогашният финансов министър в предаването “Тази събота ”.

Той акцентира, че финансовите министър би трябвало да е неприятният в едно държавно управление и да споделя, че нямаме пари.

“Асен Василев раздаваше повече от колкото можем да си позволим. Не, че не би трябвало да ни се вдигнат приходите, само че би трябвало да можем да си го позволим. Всеки финансов министър се прави оценка съгласно това: има ли висока инфлация, има ли висок дълг, има ли огромен недостиг. И по трите индикатора Василев не се оправи ”, добави Дянков.

“За да влезем в еврозоната, би трябвало да овладеем инфлацията. Необходимо ни е постоянно държавно управление, с него доста по-лесно може да се прави политика с дълг. Трябва ни доста по-значителен дълг. В обновения бюджет на предходния кабинет са заложени 16 милиарда лева Такъв дълг в никакъв случай не сме взимали. Не е непотребен страхът, че може да влезем в дългова серпантина ”, сподели той.

Той изясни, че нямаме тези пари, с цел да закупим самолетите “Грипен ”, тъй като към този момент сме на дълг.

Дянков посочи, че нарастването на пенсиите от октомври не можем да си го позволим и то е на вересия.

“Смятам, че поради обстановката проектобюджетът би трябвало да влезе в Народното събрание в края на октомври. Бюджетът ще се харчи доста и ще се наддава, тъй като всички се готвят за избори, само че ние не можем да си го разреши ”, счита той.

За това какво могат да създадат партиите, с цел да има постоянен кабинет - гледайте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР