Асен Василев ще се хвали с 3% дефицит, а хората

...
Асен Василев ще се хвали с 3% дефицит, а хората
Коментари Харесай

Любомир Каримански: Асен Василев ще се хвали с 3% дефицит, а хората ще продължат да се убиват по пътищата

„ Асен Василев ще се хвали с 3% недостиг, а хората ще продължат да се убиват по пътищата. Притеснително е, че нямаме създаване и развиване на стопанската система в страната като капиталови планове и като инструментариум за привличане на вложения. Инфраструктурата на страната запада и не се влагат финансовите разноски “.

Това сподели пред БНР финансистът Любомир Каримански, някогашен народен представител от Има Такъв Народ в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно заседание, някогашен ръководител на парламентарната комисия по бюджет и финанси.

„ Това несъблюдение на финансовите разноски ще може да бъде буферът, с който министърът на финансите Асен Василев ще се хвали, че е постигнал 3% недостиг. А в това време хората ще продължат да се убиват по пътищата “, разяснява той.

По думите му няма ясна аргументация защо ще бъдат изхарчени средствата от новия заем, който ще поеме страната:

„ Ясно е, че новият заем замества остарял заем. Въпросът е по какъв начин ще бъде употребен целево той – дали за инфраструктурни и капиталови планове, или ще бъде още веднъж употребен за покриване на непрестанно увеличаващите се непрекъснати разноски в региона на обществената политика и в региона на трудовата претовареност “.

Според Любомир Каримански има риск „ да се услади този метод на финансиране на бюджета посредством заеми и това да увлече доста от министрите и държавните управления да продължат с такива заеми за да си подсигуряват комфорт и да си подсигуряват 3% недостиг през идващите години “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР