Асен Василев подготвя промени в закона за хазарта. Така няколко

...
Асен Василев подготвя промени в закона за хазарта. Така няколко
Коментари Харесай

Монополисти в хазарта: Асен Василев готви нов закон

Асен Василев приготвя промени в закона за хазарта. Така няколко компании ще станат монополисти, оповестяват от MediaMall.

Реално с приемането на квалифицираните промени, пет или шест огромни компании ще стана цялостни монополисти на хазартния пазар у нас. Това от своя страна пък ще докара до фрапантно понижаване приходите в държавната хазна от такси и налози от хазарт.

Същевременно и десетки хиляди хора пък ще останат без работа на улицата

Макар и хазарта да минава в графата „ противообществен бизнес “, това не е тъкмо по този начин, най-малкото заради обстоятелството, че в този отрасъл сега са заети сред 23 и 25 хиляди души.

В момента в България има 1115 работещи обекта, които включват в себе си, както игрални зали, по този начин и казина. В тях действат 32 998 игрални автомата с 35 355 игрални места. Масите за жива игра са 293, а налога от игралните автомати на месец е 5 501 833 лева Само от игралните маси месечният налог е 2 148 667 лева Това прави месечни налози окло 7 650 000 лева или на годишна база 91 806 000 лева

С въпросните промени в закона страната ще загуби милиони от налози и такси от хазартните оператори. Тя ще загуби и милиони левове от налога, който работещите в този отрасъл постоянно внасят в държавната хазна.

С приемането на измененията у нас на процедура ще останат не повече от 200 игрални зали, като действително те ще бъдат оперирани от пет или шест огромни компании в бизнеса

По този метод въпросните компании ще наложат цялостен монопол в сектора, което единствено по себе си към този момент е в несъгласие с понятието “свободен пазар ”.

Според специалисти в сферата, сегашния закон е извънредно добър и доста ясно отбелязва параметрите за действие на всяка една игрална зала, както в по-малките, по този начин и в по-големи градове, като тъкмо регламентира нужното пространство належащо за едно игрално място.

Спецовете в бизнеса разясняват още, че с въпросните промени, като се изключи че ще настъпи цялостен монопол на няколко големии компании, страната ще загуби един извънредно мощен източник на постоянни доходи в хазната.

По техни думи към днешна дата Асен Василев приготвя един искрено лобистки закон, зад който ясно прозират ползите на няколко огромни компании в сектора.

Ще станем ли очевидци на нови драми и престъпления в областта на хазарта у нас, доста скоро следва да забележим. При всички положения обаче от години в този отрасъл в България нещо продължава да не е изцяло наред.

Целият закон може да видите ТУК.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР