Асен Василев не е лош избор за финансов министър, но

...
Асен Василев не е лош избор за финансов министър, но
Коментари Харесай

Проф. Дуранкев: Асен Василев не е лош избор за финансов министър, но главата му вече е на дръвника

Асен Василев не е неприятен избор за финансов министър, само че пък главата му към този момент е положена на дръвника. Това сподели в предаването " Нюзрум " по Радио " Фокус " икономистът проф. Боян Дуранкев.  

" Сега в случай че има постоянно държавно управление, то първо – желае или не желае – ще би трябвало да одобри това, което ще бъде препоръчано като удължение на бюджета. Вероятно ще би трябвало да се замисли дали може да усили приходите още през тази година. Но желае или не желае, следващата година ще би трябвало да нанесе много солидни промени в графика и в действието на бюджета. Бих споделил – тежко и горко на този, който сега ще бъде финансов министър на постоянното държавно управление, защото очевидно той ще е изтеглил късата съчка ", изясни той.  

Според икономиста предлагането на ПП-ДБ Асен Василев да заеме поста финансов министър въобще не е неприятен избор.  

" Даже бих споделил, че това е добър вид, защото той към този момент познава материята и сътрудниците. Но от вътрешната страна сигурно ще го хулят, защото ще дава малко за вложения и за заплатите на държавните чиновници, а пък извън ще му дърпат ушите, че няма да съблюдава условието за до 3% бюджетен недостиг. Тоест, главата му към този момент е положена на дръвника авансово – без съд и присъда, тъй като е доста малко евентуално внезапно българската стопанска система да дръпне, приходите да завалят като Ниагарския водопад и да напълним хазната за нула време и по този начин да орежем разноските, че да бъдем под 3% ", разясни още проф. Дуранкев. 

Веселка ИВАНОВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР