Асен Василев източи 3,5 млрд. от енергетиката през последните 2

...
Асен Василев източи 3,5 млрд. от енергетиката през последните 2
Коментари Харесай

Делян Добрев: Асен Василев източи 3,5 млрд. лв. от енергетиката

Асен Василев източи 3,5 милиарда от енергетиката през последните 2 година за дупките в бюджета. Печалбите на енергийните сдружения се разпределиха като дивиденти към бюджета . Това съобщи пред БиТиВи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Той уточни, че  би трябвало да е подготвен през 2035, а две години по-късно да бъде приключен и осми. По думите му сега върви развой по желание на строител. Участвали са пет компании. Две китайски и две американски, които не дават отговор на всички условия и корейската Хюндай, с която ще започват договаряния. Според Добрев градежа на новите мощности ще коства към 14 милиарда $.

Депутатът подхвана и тематиката " Лукойл ". Той посочи, че преди войната компанията е купувала 15 млн. барела съветски нефт, а по-късно е купувала по 45 млн. барела. Народният представител посочи, че от 1 януари 2024 рафинерията в Бургас работи с неруски нефт. Цените са същите, горивата не нарастнаха, рафинерията си работи. Руските опорки на Денков и Василев се оказаха просто съветски опорки. Режима на Путин обаче получи милиарди от България, разясни Добрев.

Народният представител акцентира, че премиера Николай Денков е обикалял с оставка в джоба и е заплашвал да я подаде, в случай че падне дерогацията. Според Добрев дерогацията е изкарала една година повече, от колкото е било належащо.

Делян Добрев съобщи, че е получил сигнал, че министърът на финансите Асен Василев се е возил в персоналния автомобил на Александър Величков и двамата са посетили централата на " Лукойл ". По думите му по време на чуването в Народно събрание Величков не е отрекъл това да се е случило.

За Добрев е озадачаващо че Кирил Петков и Асен Василев продават Лукойл. В качеството на какви го вършат, запита той. Те я оферират без да са притежатели на рафинерията, добави депутатът.

Добрев не пожела да разяснява ротацията, тъй като персоналното му мнение щяло нажежи ситуацията в некоалицията.
 Държавата си чака парите от
Държавата си чака парите от " Лукойл "

Ако това не стане, Национална агенция за приходите се заема със събирането на вноската
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР