Асен Василев е провел среща между български банки и Nexo,

...
Асен Василев е провел среща между български банки и Nexo,
Коментари Харесай

Извънредно! Прокуратурата със скандални разкрития, свързаха Асен Василев с аферата за милиони на Nexo

Асен Василев е провел среща сред български банки и Nexo, на която е изискал да се обмисли през системата Борика да се заплаща с криптовалути. Компанията Nexo има лична едноименна криптовалута. Това стана ясно по време на брифинга на прокуратурата по отношение на следствието на криптобанката.

„ По свидетелски показания е имало среща, извършена в Министерство на финансите, проведена персонално от някогашен министър на финансите. На нея са участвали сдружения, които се занимават с криптовалута. Целта на срещата е била по какъв начин системата за разплащане БОРИКА може да стартира да се разплаща и с криптовалута ”, изясни представителят на основния прокурор Сийка Милева.

„ Въпросната намира се е случила преди към половин година ”, посочи от своя страна заместител основният прокурор Борислав Сарафов.

По информация на БЛИЦ по това време финансов министър е бил Асен Василев, само че Сарафов не удостовери дали става въпрос за него.

Сийка Милева удостовери, че все още има привлечени 4 лица в качеството на обвинени. Едно от лицата е притеглен в качеството на обвинен като началник.

Групата е работила от началото на 2018 година до вчерашния ден, когато съща6та беше обезвредена. По отношение и на 4 лица са предопределение данъчни проверки. Назначени са данъчни проверки и на обвързваните с тях физически и юридически лица

Има данни, че тези обвинени лица разполагат с извънредно огромни финансови благоприятни условия, с извънредно скъпи парцели в Дубай, Карибските острови, на Бахамите, имат яхти.

В един от домовете, който бе претърсен, бяха открити и конфискувани 35 картини на скъпи художници – Сладвадор Дали, Пикасо и Матис “, разкри тя.

Борислав Сарафов сподели още, че двама от упрекнатите са оповестени за търсене. „ По данни на граничния надзор излиза, че те са в България, само че ние допускаме, че не са, тъй като такива са част от данните и доказателствата по делото.

Основната част от активността се прави от територията на нашата страна, от София “, акцентира той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР