Асен Василев е най-прахосническият и безотговорен финансов министър за последните

...
Асен Василев е най-прахосническият и безотговорен финансов министър за последните
Коментари Харесай

Бивш вицепремиер бие тревога: Държавата има пари за 10 дни напред заради прахосника Асен

„ Асен Василев е най-прахосническият и безконтролен финансов министър за последните 27 години. “ Това съобщи пред БНР Николай Василев, някогашен вицепремиер и министър на стопанската система.
„ Той подвигна държавните разноски до космоса – два пъти по-високи, в сравнение с преди пандемията. Добрият финансов министър не е този, който раздава пари на калпак до безспир. Взима задължения от бъдещето на нашите деца. За 3.5 години творчество на Асен Василев държавният дълг се подвига с 20 милиарда лв..
Правителството стартира да харчи стремително още от зимата. Защо на изпроводяк би трябвало да прахосваме парите на страната, които ги няма? Прахосваме пари с нулеви промени “.
Людмила Петкова – новият длъжностен министър на финансите, би паника, че липсват 3 милиарда лв. от фискалния запас. Бившият финансов министър Асен Василев сподели, че това не е правилно. Той упрекна наследничката си на поста, че манипулира информацията. Лидерът на ГЕРБ пък сподели, че доста пари са изхарчени непозволено.
„ Критиците на Асен Василев споделят истината. Всеки път се повтаря едно и също – когато той издава министерството на финансите, идващият министър споделя, че бюджета е много зле. Сега страната има пари за 10 дни напред. Това е неправилна и безотговорна политика за ръководство на държавните финанси. Държава с Брутният вътрешен продукт от 200 милиарда би трябвало има фискален запас към 20 млрд “.
Василев разяснява абсурда с митниците.
„ Подобни кавги не оказват помощ на имиджа на страната на открито, нито на настроенията на хората вътре. Грозно и потресаващо!
През цялото време се занимаваме със кавги, с ежедневни тематики, а не с значимите проблеми – демографската злополука и по какъв начин да си опазим границите.
Истината е ужасна – имаме поредна година, в която има няколко хиляди по-малко родени деца. Нито едно държавно управление не се занимава с този въпрос.
А в случай че ни изненада голям брой мигранти на границата, по какъв начин ще се оправи страната? Според мен- по никакъв начин. Как може с 10 дни запас да оперира? Ние си просим проблем “.
Василев уточни Асен Василев и като „ причина да не влезем в еврозоната “.
„ Той наследи страна, която беше в чакалнята, нямахме инфлация, имахме бюджетен остатък и отговаряхме на всички критерии.
Асен Василев беше срещу влизане в еврозоната през 2021 година. Не знам по кое време стана „ за “, само че едно е да го казваш, а друго е да водиш политики, които да доведат до това.
Предполагам, че няма да влезем на първи януари 2025 година Големите бюджетни дефицити не водят до това да бъдем желани в еврозоната. Василев завари страна с нулева инфлация и докара до страна, която не дава отговор на критериите за влизане “.
България влезе за първи път в така наречен „ сив лист “ за пране на пари и финансиране на интернационалния тероризъм, уточни още Николай Василев.
ПВУ е следващата сфера на неприятно ръководство, регистрира още той.
„ Преди края на Борисов 3 имахме чернова на проекта. Въпросът беше да сменяем едни неприятни планове на едните ръководещи с неприятни планове на други ръководещи. Забавихме се с години.
Досега с голямо забавяне получихме един транш, който не отиде за планове, а за пенсии “.
Василев вижда „ едни счетоводни шмекерии и никакви резултати през последните години в ръководството “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР